VIDEO: / Senzacija koja je obogatila kladionice

Momčad Gil Vicentea priredila je pravu senzaciju svladavši favorizirani Porto s 3:1 u 17. kolu portugalske nogometne lige.

30.1.2012.
9:39
VOYO logo

Svakoj seriji jednom dođe kraj, pa su tako i nogometaši Porta doživjeli poraz nakon 55 prvenstvenih utakmica u nizu, i to baš u susretu u kojem su ostvarili svoj ovosezonski ligaški rekord u posjedu lopte. Naime, igrači Porta držali su loptu u svojoj kontroli 72 posto vremena, a nogometaši Gil Vicentea su iz tri udarca u okvir vratiju postigli tri pogotka.

Junak pobjedničke momčadi je Claudio koji je prvo doveo Gil Vicente u vodstvo u 14. minuti, a potom u 45. uspješno realizirao kazneni udarac za 2:0. Nakon sedam minuta igre u nastavku Cunha je povisio na 3:0, a do kraja je Porto uspio samo ublažiti poraz preko Varele u 76. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bila tek treća pobjeda iz osam domaćih utakmica u sezoni za Gil Vicente koji je u prethodnih sedam postigao sedam golova, da bi upravo protiv Porta utrostručili efikasnost po utakmici. Veliko iznenađenje u portugalskom prvenstvu slave i kladionice, jer prema koeficijentima Porto je bio apsolutni favorit i mnogi su uplatili novac na njih.

Benfica sada ima osjetnijih pet bodova razlike na vodećem mjestu ljestvice, dok trećeplasirana Braga ima priliku eventualnom pobjedom u preostalom susretu s Maritimom smanjiti minus za Portom na 4 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo