VJEROJATNO NAJTUŽNIJA NOGOMETNA PRIČA OVE GODINE: / Legendarni njemački klub i četverostruki prvak proglasio bankrot

Image
Foto: Profimedia

Trenutno drže 12. mjesto u trećoj ligi, a na svu sreću klub neće dobiti kaznu oduzimanja bodova

15.6.2020.
7:42
Profimedia
VOYO logo

Ugledni i uglavnom vjerodostojni njemački mediji javljaju kako je četverostruki prvak i jedan od najpoznatijih bundesligaša, Kaiserslautern, proglasio banrkot. Čelnici Wilfried de Buhr i Andreas Buck navodno više ne mogu održavati klub i proglasili su bankrot kako bi se pronašao novi investitor koji bi krenuo ispočetka.

Kaiserslautern trenutno drži 12. mjesto u trećoj ligi, a na svu sreću klub neće dobiti kaznu oduzimanja bodova i riskirati pad u niži razred tamošnjeg nogometa jer je Savez odlučio ukinuti sve kazne u vrijeme dok traje pandemija koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

28.07.2018, Football 3. Bundesliga 2018/2019, 1. match day, 1.FC Kaiserslautern - TSV 1860 Muenchen, Betzenbergstadium Kaiserslautern.1-0 sieg fuer den FC Kaiserslautern, winner celebration Football: Germany, 3. Bundesliga, Kaiserslautern - 28 Jul 2018,Image: 380008671, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Najcrnji scenarij

Njemački velikan, koji je posljednje prvenstvo osvojio 1998. godine kada je njihov dres nosio i legendarni Michael Ballack, dužan je čak 25 milijuna eura i nakon proglašenja bankrota imat će tri mjeseca za pronalazak novog investitora, a ako to ne uspiju nakon tri mjeseca svi će igrači dobiti raskid ugovora i klub će tada prestati postojati.

Navodno, ako je vjerovati njemačkim medijima, investitori postoje, ali ne žele ulaziti u klub dok financijska situacija nije potpuno čista, odnosno, ne žele pokrpavati dugove i bacati novac u vjetar, već žele klub preuzeti bez dugova. Klub sada mora, u sljedeća tri mjeseca, stvoriti plan rekonstrukcije da vrati novac vjerovnicima koji se žele naplatiti, a ako to ne uspiju vjerojatno im prijeti najcrnji scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo