VRATIO SE NA TRAVNJAK, POGLEDAO PREMA REPREZENTACIJI I JASNO PORUČIO: / 'Velike se stvari mogu dogoditi iduće godine'

Image
Foto: PIXSELL

'Može se recimo dogoditi da Brekalo i ja prvi put skupa zaigramo za A reprezentaciju'

25.12.2018.
12:17
PIXSELL
VOYO logo

Nije se puno ove sezone Borna Sosa naigrao u dresu njemačkog bundesligaškog kluba Stuttgarta. Zaustavili su ga u tome problemi s leđima, potom i pubičnom kosti, no mladi hrvatski reprezentativac vratio se na terene i spremno očekuje ono što sutra donosi.

"Dugo sam izbivao, ali sam prošao jako dobru rehabilitaciju, tako da mi nije bio toliki problem vratiti se na teren. Mogu vam kazati da sam se jako dobro osjećao na terenu nakon dva mjeseca stanke. Nema nikakvih posljedica, samo treba biti oprezan, ne isprobavati krajnje granice, još nije vrijeme. Treba biti strpljiv, najbitnije je da budem spreman za pripreme koje imamo u siječnju", poručuje Sosa, a prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedva dočekali njegov povratak

"Ozljeda pubične kosti zahtijeva dosta mirovanja i mnogo tretmana. Svaki sam dan imao dva tretmana. Pubična je kost kost zdjelice koja se zna upaliti, a na kojoj sam imao malu rupturu. Kad imate rupturu, to vam je kao da ste slomili ruku, treba vremena da zacijeli. U tom je razdoblju najbitnije održavati tjelesnu formu te imati dosta masažnih tretmana. Onda s vremenom prođe, kao što je bilo u mom slučaju. Ovo mi je u karijeri bila najduža stanka zbog ozljede. Dosadna je, ne možeš ništa brzo napraviti, jednostavno moraš čekati i svaka dva tjedna odlaziti na magnetsku rezonancu da vidiš kakvo je stanje. Jer se dijagnoza nikako drukčije ne može dati", govori uvjeren da neće morati od nule kretati u Stuttgartu.

Image
Foto: PIXSELL

Borna Sosa

"Trener i suigrači jedva čekaju da se vratim posve spreman. U momčadi nemamo previše brzih igrača, tako da sam jako bitan. Ne moram opet kopati i orati da bih došao do udarnih 11, taj sam dio prošao. Kad odigraš četiri-pet utakmica, onda svi vide kakav si igrač, dobiju dojam o tebi, tako da je sad sve u redu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dortmund širi od Bayerna

Kaže Sosa i da u Bundesligu trenutačno najbolje izgleda Borussia Dortmund, lider ljestvice, a procjenjuje i šanse Bayerna kojeg vodi Niko Kovač:

"Imaju mnogo mladih igrača i ogroman kvalitetni roster. Zapravo je nevjerojatno koliko igrača približne kvalitete može odgovoriti najvećim izazovima. Nije mi jasno kako im se dogodio ovaj posljednji kiks protiv Fortune kad su izgubili. No i dalje imaju finu bodovnu prednost ispred Borussije iz Mönchengladbacha i Bayerna. Ove sezone dortmundska Borussija ima mnogi širi roster od Bayerna, zato su ispred njih. Bolje mogu pokrivati prvenstvo i Ligu prvaka. Igrači su im svježiji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bayern je krenuo tako da sam mislio da neće izgubiti niti jednu utakmicu! Onda im se dogodila ta crna rupa, ili kako to već nazvati. Meni je isto nekako neobjašnjivo. I oni su imali pehova s ozljedama, jednostavno su blokirali, ali svi znamo kakav je Bayern. Tako da će na proljeće biti jako zanimljivo. Bayern sigurno može mnogo bolje od ovoga. Sljedeća polusezona će biti jako zanimljiva u Bundesligi, i u gornjem i u donjem dijelu ljestvice."

Poziv u A vrstu

Ono čemu se, pak, Sosa nada na osobnom planu jest poziv u dres reprezentacije koji će mu, nastavi li pružati dojmljive partije, svakako pripasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

"Sudeći po treninzima, a i po svemu ostalome, mislim da ću na proljeće igrati u udarnom sastavu Stuttgarta. Evo, dva mjeseca nisam trenirao, došao sam na trening u srijedu, a trener me molio da u subotu odigram zadnjih 15 minuta. Dakle, igrao sam nakon samo dva treninga. Time mi je dao do znanja da računa na mene. Zapravo, izravno mi je kazao da jedva čeka da se vratim u momčad. Rekao mi je kako bi bezgranično vjeruje i da sam mu potreban. Dakle, ako bude sve u redu, onda ću igrati na proljeće, pa se nadam da ću tako biti opcija za reprezentaciju."

"A u lipnju nas čeka i Europsko prvenstvo za U-21 reprezentaciju, tako da je proljeće vrlo bitno za mene, ali i za sve ostale. Može se recimo dogoditi da Brekalo i ja prvi put skupa zaigramo za A reprezentaciju! Velike se stvari mogu dogoditi iduće godine", zaključio je Sosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo