ZAMALO GA IZBACILI IZ REPREZENTACIJE I MJESECIMA GA ISMIJAVALI: / Vatreni naglo postao ključni igrač i vrijedi 40 mil. eura

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Danas je baš on jedan od ključnih igrača francuskog velikana i kako stvari stoje smiješi mu se podosta uzbudljiva budućnost.

13.3.2020.
21:57
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Prije nešto manje od godinu dana izbacili su ga iz reprezentacije i zatim ga još mjesecima ismijavali. Stoper Marseillea, Duje Ćaleta-Car otkazao je nastup na lanjskom U-21 prvenstvu uz izliku da ga klub ne želi pustiti, odnosno da mora ostati kako bi se pripremio za novu sezonu.

Nastala je tada medijska hajka i Zlatko Dalić je morao reagirati pa je Duju izbacio iz reprezentacije, ali samo privremeno. Ćaleta-Car je na jesen vraćen u sastav Vatrenih, a od tada pa do sada u njegovoj se karijeri sve promijenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, SIPA USA

8th November 2018, Stadio Olimpico, Rome, Italy; UEFA Europa League football, Lazio versus Marseille; Duje Caleta-Car of Marseille sits on the field after losing their match 2-1, Image: 395033529, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** ., Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Ključni igrač

Žestoko je bio osporavan Ćaleta-Car otkako je za 19 milijuna eura u ljeto 2018. godine obavio transfer iz Salzburga u Marseille, no danas je baš on jedan od ključnih igrača francuskog velikana i kako stvari stoje smiješi mu se podosta uzbudljiva budućnost.

Trener Andre Villas-Boas prepoznao je kvalitete hrvatskog stopera te mu je pružio priliku, a ovaj je fantastično uzvratio i trenutno je u blistavoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski Le10sport navodi kako je Ćaleta-Car trenutno najzanimljiviji igrač Marseillea te da baš on može, među prvima, ostvariti veliki i unosan transfer.

"Hrvatski reprezentativac napokon je opravdao uloženih 19 milijuna eura koliko je Marseille platio za njega. No, zanimljivije je ono što on još može donijeti francuskom klubu", navodi se u francuskom listu, a zatim izdvajaju izjavu njegova agenta Miladina Cipina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hrvatska protiv Azerbajdžana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. 21.03.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina E, 1. kolo, Hrvatska - Azerbajdzan. Borna Barisic, Duje Caleta Car. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Vrijedi duplo

"Sjećam se da se mnogo pričalo o cijeni koju je Marseille platio za Ćaleta-Cara, ali danas, uzimajući u obzir njegove godine i tržište obrambenih igrača, mislim da Olympique Marseille na njemu može zaraditi i duplo. Pogotovo ako bude dobar na Euru", rekao je njegov agent.

Duplo, dakle, čovjek smatra kako bi Ćaleta-Car, da sada mijenja klub, vrijedio 40-ak milijuna eura. Značajan je to iskorak za dečka koji je lani bio predmet poruge, a što je važnije, reprezentacija u njemu ima možda i novog lidera obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo