ZNA SE TKO ĆE NAM SUDITI PROTIV PORTUGALA: / 'Pa kud baš on? Napravio je najviše pogrešaka, najgori je sudac na Euru'

Image
Foto: AFP, DENIS CHARLET
23.6.2016.
12:34
AFP, DENIS CHARLET
VOYO logo

Velasco Carballo je u grupnoj fazi Eura sudio dvije utakmice: Albanija - Švicarska (0-1) u Lensu i Slovačka - Engleska (0-0) u Saint-Etienneu. U prvom je dvoboju pokazao šest žutih kartona i isključio albanskog kapetana Lorika Canu, dok je u drugom dao po jedan žuti karton Englezima i Slovacima.

Kritike na SP-u u Brazilu

Velasco Carballo je u Primeri počeo suditi 2004., a četiri godine kasnije je postao i međunarodni sudac. Sudjelovao je na dvama velikim natjecanjima, Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini te Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, a sudio je i finale Europske lige 2011. godine između portugalskih predstavnika Porta i Brage. Na SP-u 2014. je bio na meti kritika nakon četvrtfinalnog ogleda između Brazila i Kolumbije kada nije sankcionirao grubi prekršaj Zunige na Neymaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošlosti je Velasco Carballo bio sretan za Hrvatsku kojoj je dosad dvaput sudio. U kvalifikacijama za Euro 2012. Hrvatska je na Maksimiru svladala Izrael s 3-1 uz dva pogotka Eduarda da Silve i jedan Luke Modrića. Četiri godine poslije je bio glavni sudac u kvalifikacijskom dvoboju za aktualni Euro između Hrvatske i Norveške. Naša je reprezentacija na maksimirskom stadionu deklasirala Norvežane s 5-1, a strijelci su bili Marcelo Brozović, Ivan Perišić, Ivica Olić, Gordon Schildenfeld i Danijel Pranjić. Portugalcima dosad Velasco Carballo nije sudio nijednu službenu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudački stručnjak Mateo Beusan u HTV-ovoj je emisiji proglasio Velasca Carballa najgorim sucem na Euru, a u razgovoru za Sportske novosti je potvrdio svoju ocjenu.

"Jesam, proglasio sam ga najgorim, kud baš on? On je u ove dvije prve utakmice najmanje pokazao i radio je najviše pogrešaka. Uostalom, nije logično da nam on baš sudi jer je Španjolac i jer mu je odlazna godina, on ima 45 godina i sljedeće godine više ne može suditi. Ma, nisam uopće sretan što nam sudi", rekao je Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo