ZNAJU LI U HNS-U ŠTO RADE? / Pred Vatrenima su najvažnije utakmice godine, a oni nisu sigurni u jednu vrlo bitnu stvar

Image
Foto: PIXSELL

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dviju su posljednje utakmice kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo kojem će sljedeće godine domaćin biti Rusija.

23.9.2017.
10:20
PIXSELL
VOYO logo

Situacija je više-manje svima znana, Hrvatska je vodeća momčad grupe I sa 16 osvojenih bodova koliko ima i drugoplasirani Island, dok se na trećem mjestu s dva boda manje nalazi Turska, bodovno izjednačena s četvertoplasiranom Ukrajinom. Peta Finska ima sedam sakupljenih bodova, a 'fenjeraš' skupine Kosovo tek jedan.

Slaba igra

Nadalje, Hrvatskoj predstoje ogledi protiv Finske (6. listopada) i Ukrajine (9. listopada) koji će dati odgovor na pitanje hoće li izabranici koje vodi Ante Čačić vidjeti Mundijal sljedeće godine. Iako vodeće mjesto skupine pruža nadu, to se nikako ne može reći za igre hrvatskih nogometaša na reprezentativnim okupljanjima ukoliko se zna da su u posljednje tri utakmice upisali dva poraza i tek minimalnu pobjedu protiv najslabije momčadi u grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U HNS-u NE STRAHUJU, ALI... 'Bit će ogroman neuspjeh ako ne odemo u Rusiju, imamo plan B za taj slučaj'

Image

U HNS-u NE STRAHUJU, ALI... 'Bit će ogroman neuspjeh ako ne odemo u Rusiju, imamo plan B za taj slučaj'

Nameće se pitanje što ako Hrvatska ne izbori Svjetsko prvenstvo. Jasno, bio bi to velik udarac za blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza, ali bi udarac pretrpjeli i na polju stručnosti te dali za pravo mnogima koji govore da je Čačićevo imenovanje na izborničku poziciju bila pogreška.

Ostaje upitno razmišljaju li u krovnoj kući hrvatskog nogometa o tim stvarima, što prisnažuju dvije izjave koje je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović dao u razmaku od samo nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan B

Upitan imaju li plan B po pitanju izbornika nakon utakmice protiv Finske, Vrbanović je jasno tijekom konferencije za medije kazao:

"Imamo, ozbiljni smo ljudi, sve su opcije na stolu, nitko ne dvoji da bi eventualan kiks bio neuspjeh za izbornika. Imamo plan B, život ide dalje, treba se suočiti s činjenicama ozbiljno i bez neke panike."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već se neko vrijeme potencijalni kandidati za čačićevog nasljednika pojavljuju u medijima. Među njima 'dionice' dobro stoje Zlatku Daliću. I tu se vraćamo na spomenuti Vrbanovićev 'plan B' kojeg u HNS-u 'imaju' jer 'ozbiljni su ljudi'. Na konkretan upit iz Sportskih novosti koji sat nakon konferencije za medije o Daliću, Vrbanovićev 'plan B' je – nestao.

"O tome ja ništa ne znam. Nema konkretnog plana B zasad. Mi smo ozbiljni ljudi, radimo maksimalno svoj posao i imamo čvrstu vjeru u uspjeh reprezentacije", kazao je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo