Ubio je ljepoticu, a sada ga žale: 'On je uništen čovjek! Sve je izgubio!'

13.10.2014.
9:50
VOYO logo

Suđenje godine stiglo je do samog kraja. Slavni paraolimpijac proglašen je krivim samo po jednoj od četiri točke optužnice, te će saznati i kaznu, ali ne baš tako brzo...

Podsjetimo, Oscar Pistorius je na Valentinovo 2013. lijepu Reevu ubio pogreškom pucajući kroz zatvorena vrata kupaonice misleći da se radi o provalniku. Izricanje je dočekao na uvjetnoj slobodi, morao je platiti jamčevinu. Na samom sudu, obje strane (optužba i obrana) mogu predstaviti nove svjedoke i dokaze, a to su i najavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistoriusov odvjetnik Barry Roux je istaknuo kako će obrana pozvati još tri svjedoka, možda i četvrtog, dok je tužitelj Gerrie Nel istaknuo da optužba ima pripremljeno još 'najmanje dva' svjedoka. Sutkinja Thokozile Masipa je pitala Nela da li mu je tjedan dana dovoljno, a on je kratko odgovorio:

"Nadam se."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportašu za ubojstvo iz nehaja prijeti maksimalna kazna od 15 godina zatvora, ali moguće je i da ne provede dan iza rešetaka - odnosno da bude osuđen na društveno koristan rad.

Prvi je svjedočio Lore Hartzenberg, Pistoriusov psiholog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je jako usamljen i o njemu nisam otkrio ništa drugo osim da se radi o pristojnoj, brižnoj i vrlo uglađenoj osobi. Smatram njegovu tugu i patnju zbog nesreće iskrenom. Bez obitelji i Boga, on ne bi izdržao sav ovaj pritisak. Što je ostalo na kraju? Uništen čovjek koji je sve izgubio", rekao je psiholog dok ga je ispitivao Pistoriusov odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo