REAKCIJE NAKON POBJEDE BARAKUDA / Izbornik Hrvatske upozorava na sljedećeg protivnika na Igrama: 'U tom su segmentu jaki, morat ćemo promijeniti neke stvari'

Image

Hrvatska je uvjerljivom pobjedom započela olimpijski turnir

25.7.2021.
14:55
VOYO logo

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija očekivanom je uvjerljivom 23-7 (4-1, 6-3, 8-1, 5-2) pobjedom protiv Kazahstana započela svoj nastup u skupini B na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatska je uvjerljivom pobjedom započela olimpijski turnir, no naši vaterpolisti su odmah nakon utakmice zaboravili nejake Kazahstance i svu pažnju usmjeravaju na sljedećeg protivnika Australiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva utakmica je bila malo lakša za otvaranje turnira, stekli smo malo samopouzdanja, no već sljedeća utakmica protiv Australije će bit daleko teža. Moramo se dobro pripremit, gledali smo ih protiv Crnogoraca i dobro ćemo ih proučit", kazao je Luka Bukić.

Image
URAGANSKI POČETAK BARAKUDA NA OI /

Hrvatska demolirala Kazahstan s čak 23 gola. Joković i Bukić zabili devet komada, jedan pogodak pao je čak i s centra

Image
URAGANSKI POČETAK BARAKUDA NA OI /

Hrvatska demolirala Kazahstan s čak 23 gola. Joković i Bukić zabili devet komada, jedan pogodak pao je čak i s centra

Hrvatsku su predvodili Maro Joković s pet i Luka Bukić s četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je što nam je prva utakmica bila malo lakša, imali smo priliku osjetiti vodu, bazen i ozračje. Nadigrali smo ih, ali to stavljamo sa strane i zaboravljamo sve jer nas za dva dana čekaju Australci, koji su pružili jak otpor Crnogorcima, pa očekujemo nimalo bezazlenog protivnika. Atmosfera je odlična, što je najbolji dio reprezentacije. U Selu nema nekog sadržaja, pa slobodno vrijeme provodimo kako kome paše", izjavio je Maro Joković.

Image

Izbornik upozorava na Australce

Izbornik Ivica Tucak nakon susreta bio je zadovoljan odrađenim poslom, ali on je isto već mislima na Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je da smo odradili dobru utakmicu i da igrači malo osjete sve ovo sve skupa i u principu za nas od ovog trenutka tek počinje turnir. Potpuni fokus je Australija, nama je to sad najbitnija utakmica. Zna biti neočekivanih rezultata u prvim kolima kojih je i sad bilo. Srbija je izgubila od Španjolske, Australija je vodila veći dio utakmice protiv Crne Gore, u drugoj skupini su Grci dobili Mađare", rekao je Tucak.

Objasnio je zatim svoj plan protiv Kazahstana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam raditi što više rotacija, probati neke stvari, prvenstveno mislim na igru vanjskih igrača. Početak je bio malo dekoncentriran u obrani, što je razumljivo jer su igrači malo nervozni u početku i svi su ovo jedva čekali", rekao je Tucak i onda još najavio susret s Australijom.

"Odigrali su dvije odlične četvrtine protiv Crne Gore, imali su dvaput po tri razlike. Gledali smo ih, već smo dali smjernice što će se u videu pripremiti. Izuzetno su jaki plivački, morat ćemo neke stvari iz današnje utakmice promijeniti. Najopasniji su u igri između dva centra. Najvažnije je pripremiti se na ovaj kriterij suđenja, mislim da je na utakmici Srbije i Španjolske bilo više od 30 isključenja", smatra izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo