Heroj utakmice / Ono što je odradio Subašić pošlo je za rukom samo jednom vrataru! Pogledajte njegove obrane

Image
Foto: AP Images

Ovo je nakon 20 godina prva pobjeda Hrvatske u nekoj eliminacijskoj utakmici na velikim natjecanjima

2.7.2018.
10:00
AP Images
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca svladala Dansku sa 4-3 (1-1, 1-1).

Junak pobjede bio je vratar Danijel Subašić koji je obranio tri 11-erca u raspucavanju, da bi pobjednički pogodak za četvrtfinale postigao Ivan Rakitić. Samo su dva golmana obranila tri penala na svjetskom prvenstvu - Portugalac Ricardo u srazu s Engleskom 2006. i Danijel Subašić u ovoj utakmici. Zbog toga ga se može nazivati herojem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Kasper Schmeichel nakon ispadanja: 'Svi koji imaju mu*a to napraviti zaslužuju moje poštovanje'

Naš je vratar u prvoj seriji izvođenja 11-eraca sjajno reagirao na odličan udarac Eriksena u desnu stranu i vršcima prstiju skrenuo u vratnicu. Nažalost, odmah potom Schmeichel je obranio i udarac Badelja, a nakon što su pogađali Kjaer i Krohn-Dehli s jedne te Kramarić i Modrić s druge strane stigao je vrhunac napetosti. U četvrtoj seriji prvo je Subašić obranio udarac Schorene, no odmah zatim je i Schmeichel zaustavio pokušaj Pivarića, da bi potom Subašić uspio nogama zaustaviti pokušaj Nicolaija Jorgensena. Odlučujući 11-erac za Hrvatsku krenuo je izvesti Rakitić te je sigurno poslao Schmeichela u jednu, a loptu u drugu stranu za veliku pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Subašićevo čudo u brojkama: Zadnjih osam jedanaesteraca nije obranio...

Ovo je nakon 20 godina prva pobjeda Hrvatske u nekoj eliminacijskoj utakmici na velikim natjecanjima, posljednju je ostvarila 4. srpnja 1998. godine kada je u četvrtfinalu SP-a u Francuskoj sa 3-0 svladala Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u četvrtfinalu 7. srpnja u Sočiju od 16 sati igrati protiv domaćina Rusije koja je također boljim izvođenjem 11-erca svladala Španjolsku sa 5-4.

Subašićeve spektakularne obrane pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo