BRAVO! / Aurel Benović senzacionalno izborio plasman na Olimpijske igre u Parizu

Image
Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Benović je uoči nastupa u Dohi imao relativno male izglede da se kroz natjecanja u Svjetskom kupu izbori za olimpijsku vizu jer su njegovi konkurenti imali značajnu bodovonu prednost

19.4.2024.
16:54
Borna jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski gimnastički reprezentativac Aurel Benović osvojio je četvrto mjesto u finalu partera na posljednjem natjecanju Svjetskog kupa u Dohi, što mu je bilo dovoljno za plasman na Olimpijske igre u Parizu, gdje će se pridružiti Tinu Srbiću

Image
ISPLIVAO A NORMU /

Mladi Splićanin u Kanadi izborio Olimpijske igre u Parizu

Image
ISPLIVAO A NORMU /

Mladi Splićanin u Kanadi izborio Olimpijske igre u Parizu

Benović je uoči nastupa u Dohi imao relativno male izglede da se kroz natjecanja u Svjetskom kupu izbori za olimpijsku vizu, jer su njegovi konkurenti imali značajnu bodovonu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prvo je u srijedu u kvalifikacijama podbacio Bjelorus Jahor Šaramkov, koji je završio na 19. mjestu i ostao bez nastupa u finalu.

Ostala je još borba između Benovića i Francuza Benjamina Osbergera u finalnom nadmetanju u kojem je 23-godišnji Osječanin pripremio vježbu s početnom ocjenom 6,3. Za izvedbu je dobio 8,033 bodova i tako došao do konačne ocjene 14,333, što je za dvije desetinke bilo bolje od ocjene iz kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz je imao nižu početnu ocjenu za svoju vježbu (5,9), a dobio je i manje bodova za svoju izvedbu (7,833) te je s ukupnih 13,733 završio na šestom mjestu.

To je Aurelu bilo dovoljno da se po prvi put u karijeri plasira na olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjednačenoj konkurenciji u Dohi pobjedu na parteru odnio je Kazahstanac Milad Karimi (14,766), ispred Britanca Lukea Whitehousea (14,566) i svog sunarodnjaka Dmitrija Patanina (14,500).

Benovića u Dohi čeka i nastup u finalu preskoka, koje je na rasporedu u subotu, kad će se za odličja boriti i Tina Zelčić na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo