ČETIRI SKAKAONICE U INNSBRUCKU: / Koban za vodeći dvojac; Stochu pobjeda i ukupno vodstvo

Image

Innsbruck je bio koban za vodeći dvojac u redoslijedu turneje nakon prva dva natjecanja, Norvežanina Halvora Egnera Graneruda i Nijemca Karla Geigera

3.1.2021.
15:56
VOYO logo

Poljski skakač Kamil Stoch pobjednik je trećeg natjecanja novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" održanog u nedjelju na 130-metarskoj skakonici u austrijskom Innsbrucku, gdje je za 12 bodova nadmašio drugoplasiranog Slovenca Anžea Lanišeka.

Stoch je u prvoj seriji imao samo 0.7 bodova prednosti pred Lanišekom, koji je Poljaka dočekao i kao vodeći u drugoj seriji. Tada je pobjednik Novogodišnje turneje iz 2018. ostvario najbolji skok dana, doskočio na 130 metara te osim svoje druge pobjede na Bergiselu i ukupno 37. u natjecanjima Svjetskog kupa, ostvario i lijepu bodovnu prednost u ukupnom redoslijedu turneje koja će biti završena 6. siječnja natjecanjem u Bischofschofenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJMLAĐA HRVATSKA SKIJAŠICA SNJEŽNE KRALJICE: /

'Zadovoljna sam s obzirom na uvjete, ali malo mi je falilo'

Image
NAJMLAĐA HRVATSKA SKIJAŠICA SNJEŽNE KRALJICE: /

'Zadovoljna sam s obzirom na uvjete, ali malo mi je falilo'

Innsbruck koban za vodeći dvojac

Uspjeh Poljaka upotpunio je Dawid Kubacki, pobjednik iz Garmisch-Partenkirchena, koji je u Innsbrucku osvojio treće mjesto i nalazi se na drugom mjestu u ukupnom redoslijedu.

Innsbruck je bio koban za vodeći dvojac u redoslijedu turneje nakon prva dva natjecanja, Norvežanina Halvora Egnera Graneruda i Nijemca Karla Geigera. Granerud je na Bergiselu bio tek 15., a Geiger mjesto iza njega. Dijelila ih je jedna desetinka, ali su za Stochom zaostali za više od 27 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redoslijedu turneje "Četiri skakaonice" vodeći Stoch ima 809,9 bodova, a drugoplasirani Kubacki zaostaje za 15,2 boda. Granerud je pao na treće mjesto s 20,6 bodova zaostatka, a Geiger je četvrti s 24,7 bodova manje od vodećeg.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Granerud vodi sa 746 bodova, a Nijemac Markus Eisenbichler je drugi sa 584. Kamil Stoch je treći sa 408 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo