DOPING AFERA TRESE RUSKI SPORT: / Mnogi visoki dužnosnici mogli bi biti otpušteni

Image
Foto: AFP, ALEXEI DRUZHININ
13.11.2015.
21:12
AFP, ALEXEI DRUZHININ
VOYO logo

"Predsjednik Putin nam je dao upute da napravimo sve kako bismo stvorili novi anti-dopinški sustav koji bi vratio povjerenje međunarodne zajednice, a to uključuje i ponovnu analizu i proučavanje činjenica", rekao je Mutko.

Osim otpuštanja vodećih ljudi Ruskog atletskog saveza, Mutko je najavio i kreiranje nove Ruske anti-dopinške agencije, te moguće podizanje krivičnih prijava protiv osoba koje su bile uključene u kulturu sustavnog dopingiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi smo u borbi protiv dopinga uložili golema sredstva'

Ipak, Mutko je izjavio i kako se prema Rusiji ne bi trebao provoditi poseban tretman, već bi se Svjetska anti-dopinška agencija (WADA) trebala pozabaviti i onim zemljama koje u potpunosti ignoriraju borbu protiv dopinga.

"Mi smo u borbi protiv dopinga uložili golema sredstva, što niti jedna druga država nije bila sposobna. Predsjednik Putin nam je dao jasne upute kako bismo pronašli zajednički jezik s međunarodnim organizacijama, a ja ću to i učiniti, ja ću surađivati s njima čak i po cijenu da otpustimo sve uključene", dodao je Mutko koji je odbio mogućnost vlastite ostavke zbog ove afere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo