JEDNOGLASNOM ODLUKOM PODRŽAN PRIJEDLOG HVS-A ZA DAVANJE DRŽAVLJANSTVA HARKOVU: / Raspisan natječaj za glavnog tajnika HOO-a

Image

Raspisan natječaj za glavnog tajnika HOO-a

29.3.2021.
17:45
VOYO logo

Pod predsjedanjem čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše u Zagrebu je održana 11. sjednica Vijeća HOO-a na kojoj je prihvaćen prijedlog odluke o raspisivanju natječaja za glavnog tajnika HOO-a.

Imenovano peteročlano povjerenstvo za provedbu natječaja

Imenovano je peteročlano povjerenstvo za provedbu natječaja te potvrđen rok od osam dana za dostavu kandidatura, nakon objave teksta natječaja u dnevnom tisku 2. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O novostima i mjerama koje će vrijediti na OI u Tokiju nazočne je informirao voditelj HOO-ova Olimpijskog programa Damir Šegota. Istaknuo je da uz sadašnjih 40 kvalificiranih sportaša, možemo očekivati najviše 70-ak te da organizator Igara u velikoj mjeri smanjuje broj pratećeg osoblja i gostiju. Napomenuo je i da HOO treba uskoro krenuti s cijepljenjem sportaša jer će neki od njih, poput jedriličara, dugo izbivati izvan Hrvatske.

Dvije novosti

U Olimpijskom programu HOO-a dvije su novosti - s 31. ožujkom hrvatskoj muškoj rukometnoj reprezentaciji prestaje status potencijalnog olimpijskog kandidata za Tokio, a status evidentnog kandidata za Tokio i službeno je potvrđen hrvaču Boži Starčeviću od 1. travnja, uz pravo retroaktivnog ostvarivanja punog iznosa stipendije i programskih sredstava od 1. siječnja 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugu i vrlo konstruktivnu raspravu izazvala je prezentacija dopredsjednice HOO-a Sande Čorak o tome dokud se stiglo s izradom novog Zakona o sportu. Najviše prijepora bilo je na temu financiranja, a zaključeno je da HOO treba sublimirati sve prijedloge i dostaviti ih na razmatranje radnoj skupini za njegovu izradu.

Rješeno statusno pitanje Hrvatskog sportsko-penjačkog saveza

Potom je rješavano statusno pitanje Hrvatskog sportsko-penjačkog saveza koji je jednoglasnom odlukom od pridruženog postao punopravni član HOO-a u skupini nacionalnih saveza olimpijskih sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Razvojni program I s nadnevkom 1. travnja uvršteno je četvero skakača i skakačica u vodu - Jurja Beganović, Matej Nevešćanin, TesaSmolec i Luka Martinović, a također od 1. travnja korisnica Razvojnog programa II/1, sa 75 posto iznosa programskih sredstava, postala je preponska jahačica Josipa Koletić.

Zbog završetka karijere Juraj Melša u skokovima u vodu izgubio je s 1. ožujka status korisnika Razvojnog programa III.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije su promjene i u Programu trenera čiji rad sufinancira HOO. Na zahtjev Hrvatskog skijaškog saveza, u kategoriji trenera za razvoj pojedinog sporta Matildu Šolu zamjenjuje Mirko Kvastek, a temeljem zahtjeva Hrvatskog sportsko penjačkog saveza u istoj kategoriji treneru Luki Trumbiću prestaje korisnički status. Članovi Vijeća u cijelosti su prihvatili prijedloge Ureda za lokalni sport HOO-a te odobrili 16 zahtjeva za četiri programa- Promocija olimpizma na lokalnoj razini, Odaberi sport, Međunarodni olimpijski dan i Hrvatski olimpijski dan.

Vijeće HOO-a dalo pozitivno mišljenje Hrvatskom atletskom savezu

Jednoglasnom odlukom podržan je prijedlog Hrvatskog vaterpolskog saveza za davanje hrvatskog državljanstva ruskom vaterpolistu Konstantinu Harkovu, koji je izrazio želju zaigrati za našu nacionalnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako tako reagirali su članovi „olimpijske vlade“ i na prijedlog o primitku uglednog neurokirurga, prof. dr. Krešimira Rotima, u članstvo Zdravstvene komisije HOO-a.

Vijeće HOO-a dalo je pozitivno mišljenje Hrvatskom atletskom savezu za Europsko bacačko prvenstvo 8. i 9. svibnja u Splitu, kao i pokroviteljstvo nad dječjim natjecanjem „Erste Plava liga - Brže, više, jače“ 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 21. travnja planirana je sjednica skupštine HOO-a, ali je njezino održavanje zasad upitno.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo