JEZIVA ISPOVIJEST: / "Sve je bilo puno krvi, s ulaza se osjećao vonj smrti"

Image
Foto: AFP

Policijski fotograf koji je morao izaći na mjesto ubojstva koje je počinila južnoafrička sportska zvijezda Oscar Pistorius priznao je da ga i danas proganjaju scene kojima je svjedočio.

22.7.2015.
6:40
AFP
VOYO logo

Na Valentinovo 2013. godine Pistorius je ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp hicima iz vatrenog oružja. Šesterostruki paraolimpijski pobjednik, koji je dobio priliku natjecati se i u konkurenciji atletičara bez tjelesnih oštećenja, ispalio je četiri hica kroz zatvorena vrata kupaonice i usmrtio nesretnu djevojku.

Obolio od PTSP-a

Na suđenju se branio pričom kako je mislio da puca u provalnika, a to mu je na koncu i prošlo budući da je osuđen samo za ubojstvo iz nehaja. Dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu koju trenutno odslužuje, a dok je on iza rešetaka, južnoafrički su mediji objavili potresno svjedočenje Mornea Du Toita, policijskog fotografa koji je bio pozvan na mjesto nesreće. Du Toit je priznao da otada nije u stanju raditi, te da je zbog depresije i PTSP-a završio u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi zidovi od glavne spavaće sobe do ulaza su bili poprskani krvlju. Vonj smrti se osjećao s ulaznih vrata. Još uvijek se jasno sjećam scene. I danas stalno sanjam kako ležim u kadi punoj krvi. Takve mi misli konstantno prolaze kroz glavu, proganjaju me i drže me budnim", ispričao je Du Toit za IOL News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo