NJEGOVA PRIČA RASTOPIT ĆE VAM SRCE: / Maleni Ismail Žufić nema ruke, ali usprkos tome ruši plivačke rekorde

Image
Foto: Visnjik.hr

Sve aktivnosti osmišljene su i provode se da bi se osobe s invaliditetom uključile u društvo

30.3.2019.
21:51
Visnjik.hr
VOYO logo

Ovog vikenda u Zadru se održava regionalno otvoreno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom. Među sudionicima natjecanja u zadarskom Višnjiku istaknuo se Ismail Zulfić, osmogodišnji dječačić bez ruku iz Zenice, koji je pomeo konkurenciju na 50 m leđno. On je u Zadar došao kao član plivačkoga kluba Spid iz Sarajeva, koji drugu godinu zaredom nastupa na ovom natjecanju.

"Ismail je iz Zenice, a triput na tjedan dolazi u Sarajevo na treninge, a tako iz drugi iz bliže ili dalje sarajevske okolice. Provodimo i druge aktivnosti, ne samo plivanje, pa naši članovi skijaju, bave se jahanjem idu u kino…", govorio je za Visnjik.hr Arnel Kapo, osnivač PK Spid, jedinog takvoga kluba u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepa priča

Govori Amel Kapo, nadalje, kako su sve aktivnosti osmišljene i provode se da bi se osobe s invaliditetom uključile u društvo i u svemu bile ravnopravne, kako bi se iskazale u svoj svojoj punini.

"Plivanje je jedan od medija za ostvarenje ciljeva. Naši članovi doista se integriraju na pravi način, ostvaruju značajna sportska postignuća i ujedno kao pojedinci funkcioniraju što je najbolje moguće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmogodišnji Ismail, dijete bistra pogleda i vesele naravi, trčkarao je po bazenu, jedva je čekao početak zagrijavanja. Čim je navukao kapu i stavio naočale, eto ga uz pomoć jedne trenerice kod startnoga bloka. Njegov skok u bazen imao je elemente gracioznosti, a u prugi je na 25 metara bio, doslovce, kao riba u vodi. I još: na 50 leđno pomeo je konkurenciju došavši na cilj s uvjerljivom prednošću.

"Volim plivat’, veselim se svakom natjecanju!", kazao je kratko Ismail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo