NOVI ŠOK ZA SLOVENIJU / Sosedi ne mogu vjerovati što im se dogodilo

Austrijska skijašica Anna Fenninger pobijedila u nedjeljnoj veleslalomskoj utrci u Meribelu, posljednjem natjecanju za Svjetski kup te obranila naslov najbolje veleslalomašice i ukupne pobjednice.

22.3.2015.
15:52
VOYO logo

Nakon što je Slovenac Peter Prevc u zadnjem skoku sezone na Planici izgubio naslov prvaka, i to od Slovenca Jurija Tepeša, isto se dogodilo slovenskoj skijašici Tini Maze u zadnjoj utrci sezone. Austrijska skijašica Anna Fenninger pobijedila u nedjeljnoj veleslalomskoj utrci u Meribelu, posljednjem natjecanju za Svjetski kup te obranila naslov najbolje veleslalomašice i ukupne pobjednice.

Fenninger se svojim petim veleslalomskim trijumfom u ovoj sezoni othrvala prijetnji Slovenke Tine Maze koja je u nedjelju završila kao treća, zaostavši za pobjednicom 46 stotinki. Druga je bila Austrijanka Eva-Maria Brem s 38 stotinki lošijim vremenom od Fenninger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se 25-godišnja austrijska skijašica pridružila svom sunarodnjaku Marcelu Hirscheru koji je sat vremena ranije naslovu ukupnog pobjednika dodao i slalomski Kristalni globus.

Fenninger, koja je u posljednju utrku ušla s dva boda prednosti pred Tinom Maze, sezonu je završila s 1553 boda, dok je Slovenka skupila 1531. U redoslijedu veleslalomašica Fenninger je 542 boda, 106 više od sunarodnjakinje Brem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo