POMELA KONKURENCIJU: / Novo slavlje za Sandru Perković u Zürichu, bacači kugle sjajno najavili Hanžek

Image

Bez ikakve šanse ostavila je najbolja hrvatska atletičarka suparnice na posljednjem mitingu 'Dijamantne lige' u Zürichu.

1.9.2016.
21:20
VOYO logo

Nakon osvojenih naslova europske prvakinja i olimpijske pobjednice Perković je nizu uspjeha iz ove godine prirodala i pobjede na svih sedam mitinga 'Dijamantne lige', a koliko je dominantna bila u četvrtak dokazuje i sljedeći podatak - svaki od četiri njena ispravna hica bio je dovoljan za pobjedu. U prvoj je seriji Perković bacila 64.23m, u drugoj 66.57m, u četvrtoj 67.98m, da bi u posljednjoj, šestoj disk odletio do 68.44m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto zauzela je Francuskinja Melina Robert-Michon sa 63.91m, a treće Kubanka Denia Caballero sa 62.80m, a upravo su njih dvije, i to uz jednak redoslijed, zauzele pozicije i u ukupnom poretku. Savršnu Perković s 80 bodova, slijede Robert-Michon sa 28, odnosno Caballero sa 24 boda.

Pred Perković, koja je Dijamantnu ligu osvojila peti put, je sada nastup pred zagrebačkom publikom u utorak i u slučaju pobjede kompletirat će savršenu sezonu bez ijednog poraza. Dan ranije nastupat će bacači kugle i tu bi kod Zagrebačkih fontana trebalo biti prilično zanimljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pobjednik mitinga u Zürichu i ukupni pobjednik u konkurenciji bacača Tom Walsh bacio je u četvrtak kuglu na 22,20 metara, dok je hitac drugoplasiranog Ryana Crousera bio 20 cm kraći. Treći je s hicem 21,20 m bio Joe Kovacs, a svu trojicu osvajača olimpijske medalje u Riju treba očekivati i na mitingu u Zagrebu. A to znači i da je rekord Amerikanca Christiana Cantwella iz 2010. godine (22,22 metra) itekako ugrožen...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo