POVRATAK U PTIČJE GNIJEZDO: / "Optimistična sam, odlazak u Peking je moja velika pobjeda"

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoić
19.8.2015.
14:55
PIXSELL, Jurica Galoić
VOYO logo

"Nakon natjecanja u New Yorku znali smo da je malo vremena da se ozljeda desne Ahilove tetive potpuno sanira, budući da smo, kako bih si uopće dala priliku da nastupim na Svjetskom prvenstvu, morali balansirati između rehabilitacije i razvojnih treninga. Ovaj cijeli period je bio veliki izazov i već sama činjenica da idem u Peking je moja velika pobjeda. Iako mi nedostaje skokova i na treningu i na natjecanjima, optimistična sam i jako se veselim natjecanju. Znam da smo napravili najbolje što smo mogli u danim okolnostima i zato se mirna srca vraćam u Ptičje gnijezdo. Hvala svima koji su mi to omogućili", rekla je Blanka Vlašić uoči odlaska.

Tri medalje sa svjetskih prvenstava

Blanka Vlašić ima dva svjetska zlata - sa SP-a iz Osake 2007. i Berlina 2009. - te jedno srebro sa SP-a u Daeguu 2011. godine. Te je medalje čine najuspješnijom visašicom u povijesti svjetskih atletskih prvenstava. Na stadionu Ptičje gnijezdo je 2008. osvojila srebrno odličje na Olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije skakačica u vis na Svjetskom prvenstvu u Pekingu na rasporedu su 27. kolovoza, a finale je dva dana kasnije. Hrvatsku će u toj disciplini, osim Blanke, predstavljati i Ana Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo