SKANDAL S DOPINGOM: / 'Rusi samo mijenjaju ležaljke na Titanicu, zato će propustiti OI'

Image

Olimpijske igre kojima će od 5. do 21. kolovoza ove godine domaćin biti Rio de Janeiro mogle bi biti osiromašene za nastup ruskih atletičara.

9.3.2016.
13:30
VOYO logo

"Imamo saznanja da je sve što oni rade samo mijenjaje ležaljki na Titanicu. Čini mi se da do početka Igara neće biti spremni, a Svjetska atletska federacija (IAAF) i WADA sigurno neće riskirati reputaciju praveći se da se ništa ne događa", kaže Pound.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo da je ruskim atletičarima već zabranjen nastup na svim međunarodnim natjecanjima nakon što je Poundova komisija otkrila raširenost i povezanost dopinga s čelništvom Ruskog atletskog saveza. Krovnoj organizaciji ruske atletike naređen je niz reformi čija bi ispunjenja ukinula tu zabranu.

Na Igre samo ako se očiste

Među te spada i čišćenje organizacije od ljudi koji su bili upleteni u dopinške skandale. Sve dok se IAAF i WADA u potpunosti ne uvjere u neokaljano funkcioniranje Ruskog atletskog saveza na snazi ostaje nametnuta zabrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo su Sjedinjene Američke Države sakupile više olimpijskih medalja od Rusije, pa bi izostanak dijela ruskih sportaša u Riju bio poruka koja bi itekako odjeknula sportskim svijetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo