IZNENADIO JAVNOST / Slavni hrvatski atletičar objavio kraj karijere putem Instagrama: 'Ovo ljeto je prekretnica...'

Image
Foto: Profimedia

Ipak, ostat će, kako kaže, u sportu

2.8.2021.
19:09
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski atletičar i osvajač brončane medalje u bacanju kugle sa Svjetskog prvenstva u Londonu 2017. godine, Stipe Žunić, objavio je na svom Instagram-profilu, da prekida svoju profesionalnu sportsku karijeru.

''Došao je i taj dan, dan kad profesionalnim nastupima govorim zbogom, a svima vama koji ovo čitate - hvala. Bolje rečeno, ovaj dan je zbroj svih dana u posljednje dvije godine koji su najavljivali kraj jedne prekrasne povijesne atletske priče i karijere. Nisam se mogao više hrvati s vlastitom željom za povratkom i vašim pitanjima 'gdje sam na atletskoj sceni'. Ova odluka, dakako, nije došla preko noći, bilo je tu u više navrata pokušaja povratka i nanovo otvaranih (starih) ozljeda. Iskusio sam da je od ključne važnosti znati slušati vlastito tijelo i stoga mogu s radošću i dubokom zahvalnosti gledati na sve iza sebe, a svega stvarno ima mnogo'', započeo je Žunić u svojoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo ljeto je prekrenitca'

Ipak, ostat će, kako kaže, u sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Osjećam ponajprije veliku zahvalnost Bogu, darivatelju svih talenata, jer ne znam što imam, a da nisam od Njega primio, pa tako i samu volju i rasvjetljenje za razvoj danih talenata i sposobnosti, kako u atletici tako i u kickboksu, boksu i glazbi. Ne razviti talenat značilo bi žrtvovati dar, kako je netko rekao. Da nekoga ne preskočim, hvala mojoj najvećoj podršci Lei Glasnović, mojoj obitelji, užoj i široj, svim mojim trenerima, fizioterapeutima, maserima, doktorima, svećenicima, savezima, klubovima, sveučilištima i prijateljima, sportašima, menadžerima, navijačima i ljudima dobre volje na svim kontinentima čije je srce kucalo na svim natjecanjima s mojim. Hvala i svim lekcijama, dobrim i lošim, pobjedama i porazima, koji su me dijelom izgradili u osobu s iskustvom koja danas jesam'', napisao je Žunić.

Na kraju je zaključio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo ljeto je prekretnica i slaganje prioriteta i nova stranica života, kojoj se jako radujem. U sportu ću ostati na jedan drugačiji način, i za vas uskoro imam mnogo dobrog materijala, a o čemu se radi, saznajte i dalje uz mene i ovaj profil. Svaka me rečenica vuče na još pet sljedećih, pa ću ovdje stati. Još jednom veliko hvala! Vaš Stipe'', zaključio je Žunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo