SRBI DOBILI EKSPRESAN ODGOVOR IZ HRVATSKE: / 'Na njihove zahtjeve nemoguće je odgovoriti. Ovo je možda kraj Regionalne lige'

Image
Foto: Facebook: Slobodna Dalmacij

Da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću

13.2.2019.
19:46
Facebook: Slobodna Dalmacij
VOYO logo

Nakon što su Vaterpolski savez Srbije (VSS) i srpski klubovi uputili u dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kojem ističu kako iz sigurnosnih razloga ne žele igrati u Splitu i okolici od 200 km do kraja sezone priopćenjem se oglasio dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza PericaBukić.

Image
SRPSKI VATERPOLO SAVEZ: /

'Zbog napada motiviranog etničkom mržnjom više ne želimo igrati u Splitu ni u krugu 200 kilometara'

Image
SRPSKI VATERPOLO SAVEZ: /

'Zbog napada motiviranog etničkom mržnjom više ne želimo igrati u Splitu ni u krugu 200 kilometara'

"Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (TVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda. Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige", ističe i nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprihvatljiva solucija

"Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje. Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima", navodi Bukić.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Perica Bukić, Igor Kralj/PIXSELL

Potom je još jednom izrazio žaljenje te je apsolutno osudio incidenta koji se dogodio u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bazen u Gospiću

"Moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita. Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL. Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim", poručio je.

Kraj lige?

"Vezano uz sve navedeno, ukoliko su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. Ukoliko međutim Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti. Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje", stoji na kraju priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo