VATERPOLSKI KLASIK / Srpski igrači o Hrvatskoj: 'Bijač je jedan od najboljih, a tek centri!'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Jaki su. Fatović je uvijek opasan u kontri, tu je i opasan šuter Kragić, da ne nabrajam više. Ponavljam odlična ekipa'

12.2.2024.
22:54
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u utorak 13. veljače od 17 sati igra vaterpolski klasik protiv reprezentacije Srbije u četvrtfinalu Svjetskog Prvenstva u Kataru. Hrvatski izbornik Ivica Tucak istaknuo je kako je glavni cilj prolaskom u četvrtfinale ostvaren, a to je plasman na Olimpijske igre u Parizu, no kada je u pitanju utakmica protiv Srbije, popularne Barakude sigurno neće smanjiti gas. Iz srpskog pak tabora ističu kako je utakmica protiv Hrvatske uvijek kao finale.

Image
SUDAR HRVATSKE I SRBIJE /

Ivica Tucak za Net.hr: 'Čujem se s Dalićem. Jako ga cijenim, njegovo mi je mišljenje bitno'

Image
SUDAR HRVATSKE I SRBIJE /

Ivica Tucak za Net.hr: 'Čujem se s Dalićem. Jako ga cijenim, njegovo mi je mišljenje bitno'

"Hrvatska je u odnosu na EP u Zagrebu samo malo promijenila momčad. Nema Bukića, ali tu je iskusni centar Krapić. Na golu nije više kao rezerva Popadić, priliku je dobio Anić. Sve ostalo je isto. Zna se kakav je ulog u četvrtfinalu, prvi finalni susret na svakom prvenstvu", rekao je Stefan Ćirić, prvi suradnik izbornika Srbije Uroša Stevanovića te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu im samo centri bitni, ne zaboravite Bijača jednog od najboljih golmana na svijetu. Jaki su. Fatović je uvijek opasan u kontri, tu je i opasan šuter Kragić, da ne nabrajam više. Ponavljam odlična ekipa. Nama je najvažnije da ispunimo naš plan, da odigramo kako znamo. Ne smijemo dobijati golove iz kontri, da im omoguće lake pogotke. Trebamo se držati pozicijske igre i tu tražiti svoju šansu", ističe Ćirić.

Đorđe Vučinić naveo je kako da je reprezentacija Hrvatske skup vrhunskih pojedinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šta da kažem o Hrvatskoj da se ne zna. Ekipa vrhunskih pojedinaca, koji se odlično poznaju. Jaka je svaka linija golman Bijač, jaki centri, odlični šuteri. Najvažnija je obrana, zajednička požrtvovanost u svakom trenutku. Nema sumnje da nas čeka teška utakmica, ali ćemo sigurno učiniti sve da pobijedimo i odemo u polufinale", naveo je Vučinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar Nemanja Vico izjavio je da su glavni adut Hrvatske odlični centri.

"Znamo koje su im vrline, a gdje su malo slabiji. U Zagrebu su pokazali da su odlična ekipa, da su zreli za medalju. Izgubili smo u četvrtfinalu u Budimpešti. Bili su nešto bolji. Glavni aduti su im odlični centri Lončar, Vrlić, Krapić. Njih moramo neutralizirati. Također su i sjajni plivači. Nema sumnje da će okršaj biti žestok. Sigurno je da smo motivirani i jedni i drugi. Ne predajemo se do kraja i tako će biti i ovaj put. Mislim da imamo šanse. Željni smo duela, jedva čekamo da počne", izjavio je Vico na koga se nadovezao i bek Srbije Sava Ranđelović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je nezaboravnih utakmica poput Kazanja, Rija, Beograda, bilo je i dana kada su oni bili bolji. Mirni smo, hladne glave, spremni pokazati da smo u dobroj formi. Odlično se poznajemo, nema tu iznenađenja u igri", kazao je Ranđelović.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo