TRENER JUGA OBJAŠNJAVA: / Zašto su Srbi trenutačno bolji i gdje je nestao Sukno

Image
Foto: AFP

Poraz od Srbije zabolio je sve ljude u hrvatskom vaterpolu, a trener Juga Vjekoslav Kobešćak je prokomentirao debakl naše reprezentacije.

11.1.2016.
17:45
AFP
VOYO logo

"Kad bi krenuli pričati što nije valjalo, izgubili bi se nabrajajući kao da smo u labirintu. Našim igračima je najvažnije sada maknuti sve negativno iz glave, znaju i sami da su zabrljali, treba što pozitivnije krenuti dalje u turnir i utakmice protiv Francuske i Malte.", komentirao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak poraz hrvatskih vaterpolista od Srbije (6-13).

Srbi usavršili izvedbu

"Treba biti realan, srpski vaterpolisti unazad dvije godine su se poigrali sa svima na svijetu. Najbliže konkurente ostavljaju na tri-četiri-pet golova razlike i da su oni najbolji nije sporno. Isto tako, reprezentacija koja im je pružila najveći otpor u ovom periodu jest Australija koju vodi Elvis Fatović. Zašto? Jer su isto tako fizički moćni u bazenu. Vaterpolo više nije samo sport napornih plivačkih treninga i rada u teretani. Srbi su usavršili tehničku izvedbu nekih detalja u bazenu, a pod time mislim na položaj tijela, igranje s loptom...Što mislite, kako je Rudić osvajao trofeje s Hrvatskom. Ponavljanje, ponavljanje i ponavljanje, utrošene stotine radnih sata da se igra dovede do automatizma. Uz to ubaciš koju finesu i tada dođeš do rezultata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobešćak unatoč novom debaklu vjeruje u našu reprezentaciju.

Image

"Ovakvo natjecanje je posebno, svaki dan, svaka utakmica je kao nova sezona, tako da se puno toga stigne ispraviti. Važno je da se 'posložimo', vidimo zašto su igrači bili toliko fizički inferiorni. Srbi nisu ništa novo pokazali, nikakvu taktičku novinu. Nema smisla da sad nabrajam sve detalje, ali obrana nije bila nimalo dobra. Srbi su šutirali po našem golu sa svih pozicija, pa nije vaterpolo košarka da im se to dozvoli", smatra trener Juga i ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukno je bolestan

"Siguran sam da Hrvatska može bolje, kao i da naši igrači nisu tako loši plivači kako su izgledali protiv Srbije. Problem je što ova reprezentacija se nije spremala zajedno, niti je planirano da igra zajedno. Mi od OI u Londonu stalno čekamo neke igrače da se vrate i oporave, prvo smo čekali Burića i Boškovića, sada čekamo Muslima i Obradovića, radimo prinudna rješenja. Treba izgurati ovo EP, ali i dalje možemo do medalje, plasman u polufinale nije daleko."

Prva zvijezda naše reprezentacije Sandro Sukno je završio utakmicu bez gola, šut 0-6 i djelovao poprilično mirno u bazenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se moglo i očekivati. Sandro je tijekom priprema u Dubrovniku pred odlazak na EP više bio bolestan nego zdrav, tako da me to i ne čudi. Potrebno je da on prizdravi, da se poslože stariji igrači i mlađi, posebno mlađi koji moraju dati veći obol u utakmicama koje slijede. S igrom kao protiv Srbije, Hrvatska bi izgubila i od ostalih suparnika za medalju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo