LUDNICA NA SLJEMENU: / Tri Hrvata izborila nastup u drugoj vožnji, Marc Schwarz fantastično odvozio prvu

Image
Foto: PIXSELL

Nakon jučerašnjeg ženskog slalomskog spektakla na Sljemenu, od 12.15 vozilo se muško izdanje Snježne kraljice i trojica hrvatskih sijaša izborila su drugu vožnju

6.1.2019.
13:16
PIXSELL
VOYO logo


Austrijski skijaš Marco Schwarz u vodstvu je nakon prve vožnje i prvih 30-tak skijaša u jubilarnom, 10. muškom slalomu za Svjetski kup na Sljemenu. Schwarz je sjajnom prvom vožnjom bio iznenađujuće brži od sunarodnjaka Marcela Hirschera i Manule Fellera, dok je Norvežanin Henrik Kristoffersen četvrti. Hirscher zaostaje 37 stotinki, Feller 42, a Kristoffersen 70 stotinki. Ono što veseli su trojica Hrvata u drugoj vožnji. Sa startnim brojem 29. Matej Vidović ostvario je prolazno vrijeme 53.78, +1:98.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Odlični hrvatski trojac

Kao 37. startao je Istok Rodeš i u cilj ušao s vremenom 53.53, +1.73. Imao je dvije pogreške u gornjem i donjem dijelu staze, to ga je koštalo boljeg plasmana. Onda je na red došao eLIAS Kolega i sve oduševio.

Kolega je ušao u cilj s 15. vremenom i izborio nastup u drugoj vožnji. Ne samo da je uspio nadoknaditi zaostatak iz prvog dijela staze, nego je, nakon što se opustio, pronašao ritam i pustio skiju u drugom dijelu staze, a kroz cilj prošao sa sjajnim vremenom 53,44 (+1,64), te tako pretekao i Rodeša i Vidovića. Filip Zubčić ušao je u cilj kao 3., te nije uspio izboriti nastup u drugoj vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Zubčić 41., Leon Nikić 64., Samuel Kolega nije završio utrku

Filip Zubčić je startao 57 i ubilježio 41. vrijeme s zaostatkom od ravno tri sekunde. Samuel Kolega (63) nije završio utrku, dok je u svom premijernom nastupu Leon Nikić (64) napravio veliku grešku i s zaostatkom od 13.33 sekundi bio 49.

Hirscher čak četiri puta bio pobjednik Sljemena

Veliki favorit Marcel Hirscher čak je četiri puta bio pobjednikom Sljemena (2012., 2013., 2015., 2018.), prvi pobjednik bio je Austrijanac Mario Matt (2008.), a potom su Sljeme osvajali i Francuz Jean-Baptiste Grange (2009.), Talijan Giuliano Razzoli (2010.), Šveđanin André Myhrer (2011.) i Talijan Manfred Moelgg (2017.) Utrke 2014. i 2016. godine bile su otkazane zbog manjka snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema organizatorima, prvu vožnju po hladnome vremenu na Sljemenu prati oko 8.500 gledatelja, a taj broj će zasigurno biti veći u drugoj vožnji. Drugu vožnju pratit će i hrvatski premijer Andrej Plenković sa suradnicima.

Druga vožnja na rasporedu je od 15.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


13.17 - Bravo, tako se to radi. Kolega je ušao u cilj s 15. vremenom i izborio nastup u drugoj vožnji. Ne samo da je uspio nadoknaditi zaostatak iz prvog dijela staze, nego je, nakon što se opustio, pronašao ritam i pustio skiju u drugom dijelu staze, a kroz cilj prošao sa sjajnim vremenom 53,44 (+1,64), te tako pretekao i Rodeša i Vidovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

13.11 - Bravo, kako sad stvari stoje, imamo dva slalomaša u drugoj vožnji. Kao 37. startao je Istok Rodeš i u cilj ušao s vremenom 53.53, +1.73. Imao je dvije pogreške u gornjem i donjem dijelu staze, to ga je koštalo boljeg plasmana. Potisnuo je Mateja Vidovića na 22. mjesto. Sve u svemu, bravo obojici. Nadamo se kako će i ostali naši predstavnici također imati uspješni nastup.

Image
Image

13.01 - Spustio se i prvi naš predstavnik. Sa startnim brojem 29. Matej Vidović ostvario je prolazno vrijeme 53.78, +1:98. To bi trebalo biti dovoljno za drugu vožnju. Odvozio je utrku pomalo rezervirano s ciljem da ostvari rezultat za drugu vožnju. I čini se da bi ju mogao ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

12.55 - Odustao je i drugi slalomaš danas. Jonathan Nordbotten sa startnim brojem 24. promašio je vrata, pokušao se vratiti, ali je na kraju ipak kapitulirao.

12.50 - Niz "crvenu" sljemensku stazu spustio se još jedan velikan, Francuz Julien Lizeroux, koji je odvozio dobru utrku i s vremenom 52,97 (+1,17) preuzeo deveto mjesto. Inače, prvih 10 skijaša je unutar +1,20 zaostatka, što bi značilo da će druga vožnja biti uzbudljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.43 - Francuz Noel Clement uspio je jednom pametnom vožnjom sa startnim brojem 18. odvoziti šesto prolazno vrijeme 52:58, sa zaostatkom +0.78.

Image

12.37 - Evo nam oper izmjene u vrhu poretka, zahuhtava se utrka na Sljemenu. Manuel Feller odskijao je sjajnih 52,22 i s +0,42 preuzeo treće mjesto. Sada su tri Austrijanca na samom vrhu: Schwarz, Hirscher i Feller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.35 - Felix Neureuther nije imao dan, došao je samo do 9. mjesta nakon čega su ga preskočili Manfred Moellg i mladi Loic Meillard.

12.31 - Nakon austrijskog dvojca niz sljemensku stazu spustili su se i Daniel Yule, Victor Muffat-Jeandet, Alexis Pinturault i Michael Matt i nitko od njih nije ugrozio vodeće. Mlađi brat Maria Matta, Michael Matt, nije završio utrku i on je postao prvi danas kojem se to dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.23 - Kakva ludnica na Sljemenu! Marc Schwarz fantastično je odvozio svoju prvu vožnju i bacio rukavicu u lice Hirscheru. Čak mu je i Hirscher čestitao, te reakcijom pokazao da je odvozio sjajno. Na koncu je dospio -0,37 ispred četverostrukog osvajača sljemenske utrke.

Image

12.21 - Imamo novog vodećeg slalomaša. Najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher sjajno je odradio prvu vožnju! Nije radio pogreške, imamo je dobar ritam i u cilj ušao s najboljim vremenom do sad. Kroz cilj je prošao s -0,33 prednosti ispred Norvežanina Kristoffersena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

12.19 - Veliki prijatelj Ivice Kostelića, Šveđanin Andre Myhrer, pamti i bolje nastupe u Zagrebu. Razumljivo, nije previše zadovoljan, a to potvrđuje i njegovo vrijeme. Zaostaje 2,01 za Kristoffersenom.

12.17 - Iza Kristoffersena ciljem je prošao švicarski predstavnik Ramon Zenhauersen, koji je u prvom dijelu staze bolje skijao, kao i na ravnini te je na drugom prolazu imao i stotinku prednosti, ali je na koncu stigao iza Norvežanina i zaostao +0,11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.15 - Krenula je muška sljemenska utrka, sretno naši! Prvi je na redu bio Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je kroz cilj prošao s vremenom 52,50. Nije imao većih grešaka i ovo je dobro vrijeme.

Na muškoj utrci nastupit će šestero hrvatskih predstavnika, Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias i Samuel Kolega, Filip Zubčić, te Leon Nikić. Norvežanin Henrik Kristoffersen otvorit će 10. izdanje muškog slaloma Svjetskog kupa koji će se u nedjelju održati na sljemenskom Crvenom spustu, dok će od šestorice spomenutih hrvatskih skijaša prvi nastupiti Vidović s brojem 29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

IZVUČENI STARTNI BROJEVI ZA MUŠKI SLALOM: Šest hrvatskih skijaša lovi titulu na Sljemenu

Image
IZVUČENI STARTNI BROJEVI ZA MUŠKI SLALOM: /

Šest hrvatskih skijaša lovi titulu na Sljemenu

Image
IZVUČENI STARTNI BROJEVI ZA MUŠKI SLALOM: /

Šest hrvatskih skijaša lovi titulu na Sljemenu

'Iz utrke u utrku sve sam bolji'

"Iz utrke u utrku sve sam bolji, nadam se kako će tako biti i u Zagrebu. Ne razmišljam previše o uvjetima na stazi," poručio je Kristoffersen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi će se niz sljemensku stazu spustiti Švicarac Ramon Zenhaeusern, a kao treći Šveđanin Andre Myhrer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favoriti

Marco Schwarz, Marcel Hirscher, Daniel Yule, Michael Matt i Henrik Kristoffersen slove kao najizraženiji favoriti. Marcel Hirscher rekorder je Snježne kraljice s četiri titule prvaka. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Marcel Hirscher sa 656 bodova ispred Maxa Franza s 408 bodova i Aleksandera Aamodta Kildea s 392 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poretku slalomaša Marcel Hirscher je prvi s 236 bodova, drugi je Marco Schwarz s bodom manje, a treće mjesto drži Daniel Yule s 217 bodova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

STARTNA LISTA 1. Henrik Kristoffersen (Nor) 2. Ramon Zenhaeusern (Švi) 3. Andre Myhrer (Šve) 4. Marcel Hirscher (Aut) 5. Marco Schwarz (Aut) 6. Daniel Yule (Švi) 7. Michael Matt (Aut) 8. Alexis Pinturault (Fra) 9. Victor Muffat-Jeandet (Fra) 10. Sebastian Foss-Solevaag (Nor) 11. Felix Neureuther (Njem) 12. Manfred Moelgg (Ita) 13. Loic Meillard (Švi) 14. Manuel Feller (Aut) 15. Dave Ryding (VB) 29. MATEJ VIDOVIĆ (HRV) 37. ISTOK RODEŠ (HRV) 45. ELIAS KOLEGA (HRV) 57. FILIP ZUBČIĆ (HRV) 63. SAMUEL KOLEGA (HRV) 64. LEON NIKIĆ (HRV)

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo