'Šteta je velika, za Zagreb, za Hrvatsku. Vratit ćemo vam novac'

Nakon devet uspješnih sljemenskih godina, 'Snježna kraljica' se ove godine neće održati. Odlučio je tako Hans Pieren, koordinator FIS-a.

28.12.2013.
13:35
VOYO logo

"Putovao sam 1.000 kilometara da provjerim ovu tešku situaciju ovdje na Sljemenu. Nažalost, moram reći da nije moguće održati utrku na visokoj razini te da ju moramo otkazati. Vrlo mi je žao zbog toga. Ovo je tužan dan, ali moramo prihvatiti da je vrijeme jače od nas", istaknuo je Pieren, prenosi Večernjak.

Direktor HSS Vedran Pavlek nije krio svoje nezadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realnost je takva i mi ju prihvaćamo. Nažalost, protiv prirode se ne može. Šteta je velika, za Grad Zagreb, za Hrvatsku, jer neće ići slika sa Sljemena širom svijeta na pet kontinenata. Šteta i za Ivicu jer je izgubio još jednu priliku postati sljemenski kralj. Svim gledateljima koji su kupili ulaznice poručujem, vratit ćemo vam novac. Mi se okrećemo novoj utrci.

O svemu je progovorio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo protiv prirode. Tako je kako je. Ne možemo glavom kroz zid. Održala se devet godina zaredom i evo sad deseti put neće.

http://www.vecernji.hr/skijanje/ove-sezone-nema-snjezne-kraljice-pavlek-steta-je-velika-912288

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o otkazivanju Snježne kraljice prokomentirao je Ivica Kostelić koji se za utrku na Sljemenu pripremao u Innerkremsu.

"Usprkos svim naporima organizatora, nije im uspjelo osposobiti stazu kako bi se održala deseta jubilarna Snježna kraljica", napisao je Ivica na Facebooku te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužni smo što nećemo imati priliku natjecati se na svojem brdu, ali što je tu je. Nastavljamo s treninzima u Innerkremsu i čekamo informaciju o tome kamo će utrka biti premještena."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo