POSLJEDNJI PLES / Veliki Fedor otkrio koji mu je meč najveći u karijeri! Oglasio se i Cro Cop

Image

Emelianenko u karijeri ima skor 40 pobjeda i šest poraza, a u posljednja dva nastupa je upisao uvjerljive pobjede protiv Rampage Jacksona i Timothyja Johnsona

4.2.2023.
14:21
VOYO logo

Jedan od najvećih MMA boraca svih vremena Rus Fedor Emelianenko došao je do kraja svoje karijere te će se u subotu boriti u svom posljednjem meču. Posljednji ruski car kako su nazivali Fedora napunio je 46 godina, a za kraj veličanstvenog puta borit će se protiv Bellatorovog prvaka teške kategorije Ryana Badera.

Pred borbu za pojas prvaka, Fedor je u intervjuu za Mirror otkrio koji mu je meč najveći u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja prva borba protiv Antonija Rodriga Nogueire za pojas. Cijeli taj tjedan bilo je ludo. Prvi put sam se borio za naslov prvaka. Treninzi su bili ludnica, svašta mi je prolazilo kroz glavu. On je jedan od najvećih boraca svih vremena. Trenirao sam triput jače nego prije", kazao je Rus.

Riječ je o meču koji se odigrao u ožujku 2003. godine, a Emelianenko je pobijedio odlukom sudaca. Nakon toga se još dva puta borio protiv Brazilca te je upisao jedan remi i još jednu pobjedu na bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fedor se suočio jednom i sa Mirkom Filipovićem, a u borbi koja je održana u ljeto 2005. porazio je Cro Copa sudačkom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je veliki Rus došao do kraja velike karijere, a oglasio i Mirko Filipović.

'Sutra rano ujutro sa borilačke scene nakon svoje posljednje borbe odlazi i posljednji PRIDE-ov velikan i prvak, Fedor Emelianenko!! Za mene najveći i najkompletniji MMA borac svih vremena! Bilo je zadovoljstvo i privilegija dijeliti jednom ring sa njim kao i puno puta dijeliti istu svlačionicu u Saitama areni. Bez obzira na ishod sutrašnjeg meča za mene i za mnoge druge ostaješ zauvijek ikona slobodne borbe i GOAT. Sretno Fedore', napisao je Cro Cop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emelianenko u karijeri ima skor 40 pobjeda i šest poraza, a u posljednja dva nastupa je upisao uvjerljive pobjede protiv Rampage Jacksona i Timothyja Johnsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo