SLOVENSKA HEROINA / Osvojila broncu s četiri slomljena rebra

Image

Olimpijka je na zagrijavanju uoči utrke skijaškog trčanja na 1,5 km pala u jamu i udarila u drvo pri čemu se teško ozlijedila.

18.2.2010.
9:44
VOYO logo

Olimpijska priča dana zasigurno je Slovenka Petra Majdič (30), koja je u srijedu u svom prvom nastupu na ZOI u Vancouveru osvojila brončanu medalju u skijaškom trčanju. No, ona je do medalje došla sa čak četiri slomljena rebra!  

Majdič je prije utrke u disciplini sprint klasično na stazi dužine 1.5 kilometara pala u duboku jamu i udarila u drvo, ali je unatoč bolovima osvojila prvu medalju za svoju zemlju na ZOI u Vancouveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski mediji javili su da je pregled pokazao kako ima četiri slomljena rebra od kojih je jedno prodrlo u plućnu ovojnicu iz koje zrak otječe u prsnu šupljinu (pneumotoraks). Zato je njen nastup na Igrama završen, a zbog težine ozljeda vjerojatno je izgubljena i ovogodišnja sezona u Svjetskom kupu, javljaju slovenski mediji.

Od Majdič se očekivala još poneka medalja u skijaškom trčanju, a zbog odličja izborenog s četiri slomljena rebra postala je slovenskom nacionalnom junakinjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo