SKANDAL TRESE KARIBE / Otkrivena korupcija u redovima FIFA-e?

Image
Foto: PIXSELL

FIFA, krovna nogometna federacija započela je istragu protiv deset članova Karipske nogometne unije zbog sumnje u koropciju.

26.10.2011.
13:43
PIXSELL
VOYO logo

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv desetorice dužnosnika Karipske nogometne unije (CFU) zbog sumnje u korupciju.

FIFA sumnja da su dužnosnici CFU-a na sastanku u Trinidad i Tobagu 10. i 11. svibnja primili mito od predsjednika Azijske nogometne federacije Mohameda Bin Hammama kako bi ga podržali na izborima za predsjednika FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bin Hammam je navodno svakom članu CFU-a platio po 40.000 dolara za glas na predsjedničkim izborima. Istraga je otvorena protiv Raymonda Guisharda i Damiena Hughesa (Anguilla), Evertona Gonsalvesa i Derricka Gordona (Antigua i Barbuda), Lionela Havena (Bahami), Patricka Johna i Philippea Whitea (Dominika), Vincenta Cassella i Tandica Hughesa (Montserrat) i Olivera Campsa (Trinidad i Tobago).

Bin Hammamu je u srpnju izrečena doživotna zabrana bavljenja nogometnom nakon što ga je Etička komisija FIFA-e proglasila krivim za podmićivanje tijekom predsjedničkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo