OTTO BARIĆ ZA NET.HR: / Otkrio što će presuditi protiv Mađarske, a za ovu dvojicu tvrdi da moraju igrati zajedno u veznom redu

Image

Hrvatska i Mađarska u četvrtak igraju utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

10.10.2019.
7:09
VOYO logo

Reprezentacije Hrvatske i Mađarske u četvrtak će na Poljudu odigrati utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Vatreni su uoči tog dvoboja prvoplasirana momčad u skupini E sa 10 bodova, a Mađari su treći s bodom manje i ova utkmica imat će veliki značaj za plasman na Euro.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Poljud, Split -Kvalifikacijska nogometna utakmica za EURO 2012, Hrvatska - Gruzija.

Vatreni su posljednji put na punom Poljudu igrali protiv Gruzije, to je bilo prije osam godina, a sada će hrvatska reprezentacija prvi put nakon osvajanja svjetskog srebra i s novim izbornikom Zlatkom Dalićem igrati u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neće biti incidenata'

Uoči utakmice s Mađarskom razgovarali smo s bivšim izbornikom hrvatske reprezentacije Ottom Barićem, koji je na klupi Vatrenih bio od 2002. do 2004. godine.

Image
Foto: STR / AFP

Otto Barić dok je bio izbornik

Hrvatski stručnjak sretan je što će Hrvatska ponovno igrati na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dalić i Šuker su željeli tu utakmicu u Splitu i vjerujem da će na igrače prenijeti taj 'štimung'. Igrači isto žele utakmicu u Splitu, ali takvu gdje je sva publika iza njih", rekao je Barić pa je prokomentirao strah javnosti od mogućih incidenata na utakmici.

"Međutim, boje se svi da se tamo nešto može dogoditi. Uvjeren sam da se tamo ništa neće dogoditi i da ćemo tu utakmicu dobiti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Otto Barić

Rakitić ili Vlašić? Obojica

U hrvatskoj reprezentaciji ponovno je jedan od najboljih igrača Ivan Rakitić, koji je propustio posljednja dva okupljanja. Sada se vratio i u medijima se počelo govoriti o mogućem problemu za Dalića. Postavlja se pitanje treba li Rakitić biti u početnom sastavu ili bi mjesto u njemu trebao naći mladi Nikola Vlašić koji je oduševio u posljednjim nastupima za Vatrene.

Barić ima rješenje - neka zaigraju obojica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim nikakav problem jer mislim da će obojica igrati. Jer to Vlašić zaslužuje, a zaslužuje i Rakitić koji je većinu utakmica, neću reći svaku, bio jedan od naših najboljih igrača. Ne znam tko će ispasti u tom slučaju, samo vjerujem da će ta dvojica igrati. Dalićeva je odluka tko neće biti u momčadi", ponudio je svoje mišljenje.

Poraz u Budimpešti je iznimka

U prvoj utakmici u Budimpešti Mađarska je pobijedila Hrvatsku s 2:1, a sada se igra druga - Poljud je rasprodan i atmosfera pred 33 tisuće navijača trebala bi biti spektakularna, a Barić je za kraj otkrio što će presuditi pobjednika utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli štimung, atmosfera na stadionu koju smo uvijek imali u Splitu će odlučiti. Mađari su se vrlo dobro pokazali u prvoj utakmici. Mislim da sve o njima znamo, Mađarska je dobra, ali mi smo bolji. Imamo kompletno bolju reprezentaciju, naša kvaliteta i atmosfera na stadionu će presuditi. Čak i da još jednom igramo u Budimpešti, uvjeren sam da ne bismo izgubili od Mađarske", zaključio je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo