PALA JE ODLUKA: / HNS potvrdio domaćina kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Hrvatski nogometni savez (HNS) na svojoj je sjednici Izvršnog odbora donio odluku o domaćinstvu kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Bugarske.

15.6.2015.
17:55
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Još ranije je, podsjetimo, najavljeno da će se ta utakmica igrati u Splitu, ali nakon nemilih događaja na nedavnom dvoboju protiv Italije, očekivalo se da bi HNS mogao Bugare 'preseliti' na Maksimir. To se na kraju ipak nije dogodilo, HNS je objavio da će se utakmica protiv Bugarske 10. listopada igrati na Poljudu kako je i planirano. Prije toga našu reprezentaciju još očekuju gostovanja u Azerbajdžanu i Norveškoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo smo raspravljali i donijeli jedini ispravan stav. Bilo bi neozbiljno da sada mijenjamo odluku kojom smo htjeli uspostaviti korektan odnos s Hajdukom", naglasio je na konferenciji za novinare izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

"Idiotski pokušaj da se osramoti Hrvatska"

Naravno, IO je raspravljao o sramoti koja se dogodila na utakmici protiv Azzurra, pojavi kukastog križa na travnjaku poljudskog stadiona. Europska nogometna federacija (UEFA) zbog toga je u ponedjeljak i službeno pokrenula postupak protiv HNS-a, a odluka o kazni bi trebala biti poznata 16. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stav IO-a je da je ovo udar na hrvatski sport i državu, pokušaj da se naši navijači i reprezentacija označe kategorijom koja neme veze s zdravim razumom. Ovo je vrlo opasno područje i treba nam pomoć instituacija koje su za to plaćene. Ovakav sofisticirani sustav nikada nije viđen u nogometu. To je bio idiotski pokušaj da se osramoti i hrvatski sport i država", rekao je Vrbanović i dodao:

"Nadamo se da će policija doći do informacije tko je to napravio. Je li smisao bio pokazati da reprezentacija ne treba igrati u Splitu? Mi smo svojom odlukom pokazali da ne mislimo tako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udar koji je teško podnijeti"

Okrznuo je potom Vrbanović i čelnike Hajduka koji su odustali od dolaska na utakmicu.

"S tugom smo konstatirali da su čelni ljudi grada i Hajduka zbog sebičnih obračuna s pojedincima odustali od toga da svojim dolaskom uveličaju nastup reprezentacije. To je udar koji je teško podnijeti, ali mi smo ga podnijeli i opet ćemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se jednom na kraju osvrnuo na "slučaj svastika" i moguću kaznu koja Hrvatsku očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Norveške smo kažnjeni izrazito teško, nisam mogao zamisliti težu kaznu. A sada ovaj cirkus, lakrdija, ludost! Osjećamo se osramoćeno, ali kako će UEFA na to gledati, to je pitanje. Vodi se velika borba protiv rasizma, a kazne su rigorozne. Tu leži opasnost. Možemo mi naći krivca, on može biti uhićen, ali naša odgovornost ostaje. Iznijet ćemo svoje argumente, ali pitanje je što će UEFA odlučiti."

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo