Nema joj ravne / Perković pomela konkurenciju i uzela treće europsko zlato u nizu

Image

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković u Zurichu je, bacivši disk do novog hrvatskog rekorda 71,08 m, postala prva atletičarka koja je u ovoj disciplini osvojila tri uzastopna naslova europske prvakinje.

16.8.2014.
18:52
VOYO logo

Aktualna olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja svoj je treći naslov najbolje na Starom kontinentu začinila bacivši disk u petoj seriji 71,08 m, čime je za 56 cm popravila hrvatski rekord, koji je postavila na mitingu Dijamantne lige u Šangaju 18. svibnja ove godine.

Koliko je 24-godišnja Sandra Perković bila nadmoćna u odnosu na konkurentice, najbolje svjedoči podatak da bi i njezin najkraći od četiri ispravna hica u finalu (64,58 m), što ga je Sandra bacila u prvoj seriji, bio dovoljan za srebrnu medalju. Jedina koja je uspjela prebaciti tu daljinu bila je 35-godišnja Francuskinja Melina Robert-Michon (65,33 m) koja je natjecanje završila na drugom mjestu. Hicem od 64,33 m brončanu medalju osvojila je 21-godišnja Njemica Shanice Craft.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je iz serije u seriju popravljala rezultat. U drugoj je disk bacila 67,37 m, a u trećoj 68,78 m i već tada je znala da joj prvo mjesto nitko ne može ugroziti.

Do rekordnih 71,08 m, što je najbolji svjetski rezultat jedne diskašice u posljednje 22 godine, Perković je stigla u petoj seriji. Sandri je do rekorda europskih prvenstava, što ga je u Stuttgartu 1986. godine postavila Istočnonjemačka atletičarka Diana Gansky, nedostajalo 28 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo