Možda ga zatvor opameti: Slavni Amerikanac u velikim problemima

U ogromnim bi se problemima mogao naći najtrofejniji olimpijac svih vremena, američka plivačka zvijezda Michael Phelps.

3.10.2014.
11:17
VOYO logo

Vlasnik nevjerojatna 22 olimpijska odličja, od čega čak 18 zlatnih, uhićen je u utorak u američkoj saveznoj državi Maryland zbog vožnje u pijanom stanju. Dva dana kasnije u javnost su procurili detalji skandala, ali i podatak da bi jedan od najvećih sportaša svih vremena zbog ponavljanja prekršaja mogao završiti na odsluženju zatvorske kazne!

Prema pisanju Baltimore Suna, policija je u utorak oko jedan sat iza ponoći zaustavila vozilo koje se kretalo brzinom od 135 kilometara na sat i to na dijelu prometnice gdje je dozvoljena brzina gotovo dvostruko manja (72 km/h). U izvještaju stoji da se iz automobila osjetio jak alkoholni zadah, Phelpsove su se oči caklile, a govor mu je bio nepovezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci su slavnog sportaša izveli iz vozila i odlučili provesti test koordinacije, ali kad su ga zatražili da stoji na jednoj nozi, on im je bahato poručio:

"To se neće dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alkotest je potom potvrdio da Phelps ima u krvi 1.4 promila alkohola, u državi u kojoj je dozvoljena razina 0.8 promila. Policajci su u svome izvještaju naveli da su 29-godišnjeg plivača odveli u pritvor, a njegovo su ponašanje opisali dezorijentiranim i svadljivim. Tvrdio je da je popio samo tri ili četiri pića i to dva sata prije sjedanja za volan.

Phelps se naknadno putem Twittera ispričao za incident, ali ono što mu nikako ne ide u prilog je podatak da je i prije deset godina, kao 19-godišnjak, uhićen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Prošao je tada samo s blagom kaznom jer mu je to bio prvi prekršaj takve vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je, međutim, Phelps ponavljač, a osim za vožnju pod utjecajem alkohola, optužen je i za prekoračenje dozvoljene brzine, te prelazak preko dvostruke pune linije. Bude li proglašen krivim, prijeti mu zatvorska kazna do godine dana! U boljem scenariju za njega, platit će 1000 dolara kazne i ostati bez vozačke dozvole na šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo