Službena potvrda / Portugalski nogometni stručnjak preuzeo kormilo Zenita

Image
Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Bivši trener Porta, Chelseaja i Tottenham Hotspura na mjestu trenera Zenita zamijenit će Luciana Spallettija.

18.3.2014.
11:24
Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Portugalski nogometni stručnjak Andre Villas-Boas (36) novi je trener Zenita iz Sankt Peterburga s kojim je dogovorio dvogodišnju suradnju, objavio je ruski doprvak u utorak.

Bivši trener Porta, Chelseaja i Tottenham Hotspura na mjestu trenera Zenita zamijenit će Luciana Spallettija koji je ranije ovoga mjeseca dobio otkaz nakon više od četiri godine provedene na toj dužnosti zbog lošeg ulaska u proljetni dio sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zenit je dogovorio sve uvjete oko ugovora s novim trenerom Andreom Villas-Boasom koji će biti predstavljen 20. ožujka. Ugovor počinje teći od ožujka 2014. i traje dvije sezone", objavio je Zenit.

Zenit će u srijedu igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Borussije u Dortmundu, a momčad će u tom susretu voditi privremeni trener Sergej Semak. Prva utakmica u Sankt Peterburgu prije tri tjedna završila je pobjedom Borussije od 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u sezoni 2010/11. kao trener Porta Villas-Boas osvojio domaće prvenstvo i Kup, te Europsku ligu, u ljeto 2011. je stigao u Chelsea, ali se nije zadržao niti do kraja sezone dobivši otkaz početkom ožujka 2012. Sezonu 2012/13. je započeo na klupi Tottenhama gdje se zadržao do prosinca prošle godine kada je zbog loših rezultata dobio otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo