Atletska zvijezda najavila velike svari na 'Hanžeku': 'Mislim da je taj rekord dostižan'

Jedna od najvećih zvijezda 64. izdanja "Hanžekovićevog memorijala", koji će biti održan 2.

30.8.2014.
22:57
VOYO logo

Njegov rekord 9.74 sekunde koji je istrčao u rujnu 2007. u talijanskom Rietiju oborio je sunarodnjak Usain Bolt s rezultatom 9.72 sekunde. Bolt je potom još dva puta popravljao najbolje vrijeme na svijetu koje sada iznosi 9.58.

Powell će teško vratiti svjetski rekord, no u Zagrebu će pokušati oboriti rekord 'Hanžeka' kojeg također drži Bolt i barem malo uzvratiti najbržem čovjeku na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisam bio u Zagrebu, no puno toga dobroga čuo sam o vašem mitingu i vašoj stazi. Znam da rekord mitinga s 9.85 drži Usain Bolt, no mislim da je taj rekord dostižan. Ja sam zadovoljan svojom trenutačnom formom, konkurencija će biti vrlo jaka i sve je moguće," kazao je 31-godišnji Powell.

//www.youtube.com/embed/uWowAJ3KMqc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagreb je došao iz Zuricha gdje je osvojio četvrto mjesto s rezultatom 10.07. Međutim, uvjeren je kako će na Hanžeku trčati brže.

"Čuo sam dosta i o vašim navijačima. Poznaju atletiku i naprave dobru atmosferu na stadionu, bit će nam i oni dobra motivacija. Čak i za rekordnih 9.85? Da, mislim da bi se baš to moglo dogoditi", rekao je Powell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo