Prvi čovjek hrvatskog sporta odgovorio na napad iz Vlade

31.10.2013.
14:00
VOYO logo

Jovanović je izvješće HOO-a nazvao šminkom, poručio da se novac troši netransparentno te ustanovio kako izvješće pokazuje da su svi planirani prihodi napravljeni na razini rashoda te da su navedena obrazloženja apsurdna. Posebno je istaknuo plaće i rekao da se radi o nenamjenskom i netransparentnom trošenju proračunskih sredstava.

"Na temelju nalaza sportske inspekcije nekoliko odluka je vrlo upitno i postoji sumnja i na zlouporabu položaja i ovlasti. Tako da ćemo temeljem prijedloga glavne sportske inspektorice cijeli spis uputiti i DORH-u na dodatno ispitivanje", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HOO je u priopćenju poručio kako će se se Vijeće HOO-a sastati u ponedjeljak i razmotriti izjave ministra te zauzeti stav.

"U proteklih šest mjeseci poslovanje HOO-a su kontrolirale četiri inspekcije: proračunski nadzor Ministarstva financija, sportska inspekcija i fiskalni nadzor Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) te komercijalna revizija. Manje nepravilnosti koje su utvrđene ne opravdavaju negativan stav MZOS-a prema HOO-u. Rado i bez prigovora ćemo prihvatiti svaki daljnji oblik kontrole i nadzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjemo da je HOO u cijelosti ispunio svoje obaveze prema svakom nacionalnom sportskom savezu i sportašu te da nije bilo odstupanja od proračunskog plana. U pogledu trošenja vlastitih prihoda HOO ima ovlasti postupati autonomno.

Sa žaljenjem konstatiramo da MZOS ne prihvaća našu kontinuiranu zamolbu za dijalogom i suradnjom", stoji u priopćenju HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo napravili ništa protuzakonito ili što bi dovelo u pitanje trošenje proračunskih prihoda. Duže vrijeme tražimo normalnu suradnju s Ministarstvom športa, pokušavamo uspostaviti kontakt, ali to nam ne uspijeva. Vidljivo je iz našeg izvješća, a koje Vlada ne prihvaća, niti jedna jedina lipa nije otišla negdje drugdje nego kod sportaša. Nitko nije dobio ništa manje nego što je trebao. To što netko smatra da jedan nacionalni sportski projekt kao što je Sportska TV ne treba podržati, to je njegovo pravo, ali nije nacionalni sportski interes", izjavio je sa Soundset predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, koji je rekao kako neće ponuditi ostavku.

"Zašto bih to učinio? Ostavku mogu zatražiti samo članovi skupštine HOO-a. Ja tu nisam važan, važan je hrvatski sport. Oni koji su birali ti mogu smijeniti i predsjednika i bilo koga drugog."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo