Protest navijača i porodica osuđenih za ubistvo Tatona

Članovi porodica i više stotina navijača Partizana traže pravdu za osuđene

26.12.2012.
15:23
VOYO logo

Članovi porodica i više stotina prijatelja pravosnažno osuđenih za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona protestovali su danas na Trgu Republike u Beogradu, tražeći pravdu za osuđene.

Protest, kome su se pridružili i pripadnici Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" trajao je od 12 do 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljeni su nosili transparente kojima su tražili "pravdu za osuđene" i navijačka obeležja, ali je protest protekao mirno, uz pojačano prisustvo policije.

Branioci osuđenih podneli su 26. oktobra Apelacionom sudu u Beogradu žalbu na odluku kojom je odbačen njihov zahtev za ponavljanje krivičnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apelacioni sud još nije odlučio o tom zahtevu, rekla je danas portparol suda Mirjana Piljić.

Advokati osuđenih podneli su 30. avgusta Višem sudu u Beogradu zahtev za ponavljanje postupka sa izjavom očevica tuče na Obilićevom vencu u kojoj je na smrt pretučcen Taton, penzionisanog policajca Dragana Crepulje koji tokom pravosnažno okončanog postupka nije svedočio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu 9. oktobra odbacilo je taj zahtev, navodeći da, s obzirom na sve dokaze izvedene tokom procesa, sašlusanje novog svedoka "nije dokaz koji bi sam za sebe ili u vezi sa ranijim dokazima mogao da dovede do oslobađanja lica koje je osuđeno ili do njegove blaže osude po blažem zakonu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo