ZBOG NAVIJAČKIH NEREDA U ANDORI / Protiv Ukrajine pred praznim tribinama?

Image

FIFA tek treba odrezati kaznu HNS-u zbog navijačkih nereda u Andori. Hoće li u lobiranje krenuti Grigorij Surkis, Ukrajinac koji je svojoj zemlji donio EURO 2012.?

2.4.2009.
16:06
VOYO logo

Zbog bacanja baklji na teren tijekom utakmice protiv Andore, Hrvatska bi ključnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Ukrajine 6. lipnja u Zagrebu, mogla igrati pred praznim tribinama.

Zasad još nije poznato što je delegat utakmice upisao u svoju knjižicu prateći izvansportske aktivnosti naših "navijača" na omanjem stadionu u Andori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, poznato je da je FIFA posljednji puta kaznila naš Savez s 30.000 švicarskih franaka zbog rasističkog vrijeđanja engleskog tamnoputog igrača Emilea Heskeya za vrijeme utakmice u Zagrebu kada je naša reprezentacija izgubila 4:1.

Englezi su tražili da se Hrvatska primjereno kazni zbog rasizma, no FIFA je odredila omanju novčanu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik Zorislav Srebrić tada je izjavio kako smo se "ovaj puta izvukli, no bojim se da će sljedeći put kazna biti teža".

Dan nakon izgreda u Andori Srebrić za naše medijima govori kako očekuje kaznu u novčanom iznosu, ali ne odbacuje ni mogućnost teže kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moguće je da će kazna sadržavati i mjeru zabrane odlaska navijača na neku od naših gostujućih utakmica, ali sumnjam da bi mogla biti teže prirode", kazao je Srebrić za Jutarnji list.

Zasad nam ne preostaje ništa nego čekati kakvu će nam kaznu odrezati FIFA. Ali ako se uzme u obzir posljednja prijava Engleza koji su tražili oštru kaznu za Hrvate, ali i utjecaj Grigorija Surkisa, predsjednika Ukrajinskog nogometnog saveza, koji je u svoju zemlju doveo EURO 2012. (kandidatura Hrvatska taj put nije dobila ni jedan glas podrške), ne bi se trebali iznenaditi ako kaznu bude i teža od one koju očekuju u Rusanovoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko kazna bude ona koja stoji u naslovu ove vijesti, tzo će biti prvi puta u povijesti da naša nogometna reprezentacija zaigra bez podrške s tribina.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo