FRANCUZI IMAJU PRVAKA / PSG i teoretski osigurao naslov, Subašićev Monaco ostao najbliži Ligi prvaka

Image

Kolo prije kraja Le Championnata PSG ima 80 bodova, osam više od drugoplasiranog Lyona

17.5.2015.
8:36
VOYO logo

Nogometaši Paris Saint-Germaina osvojili su treći uzastopni naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola francuskog prvenstva na gostovanju pobijedili Montpellier 2-1.

Kolo prije kraja Le Championnata PSG ima 80 bodova, osam više od drugoplasiranog Lyona koji je kod kuće odigrao 1-1 protiv Bordeauxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je poveo golovima Blaisea Matuidija (17) i Edisona Cavanija (25), no pet minuta prije kraja prvog dijela domaćin je izjednačio, a strijelac je bio Anthony Mounier. U nastavku susreta je bilo nekoliko prilika na obje strane, no više nije bilo golova.

Lyon i Bordeaux su odigrali 1-1, a oba gola pala su u prvih devet minuta. Na Gerlandu je krenulo vatreno. Gosti su poveli u trećoj minuti golom Enza Crivellija, a na 1-1 je u devetoj minuti izjednačio Nabil Fekir što je, kasnije se pokazalo i bio i konačan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco je na svom travnjaku pobijedio Metz 2-0 i zadržao treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Strijelci za momčad iz Kneževine bili su Bernardo Silva (45) i Valere Germain (88). Danijel Subašić je branio za domaći sastav.

U lovu na treće mjesto ostali su i Marseille i St Etienne koji su također ostvarili pobjede. Marseille je na gostovanju deklasirao Lille 4-0 golovima Andrea-PierreaGignaca (2), Roda Fannija (25), Romaina Alessandrinija (70) i Andrea Ayewa (76), dok je St Etienne na gostovanju pobijedio Evian 2-1. Pogodak odluke zabio je Gradel u 82. minuti. Ovim porazom Evian je ostao bez izgleda za prvoligaški spas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi PSG sa 80 bodova, Lyon je drugi sa 82 boda, Monaco je treći sa 68 bodova, a dok Marseille i St Etienne imaju po 66 bodova. Kolo prije kraja poznata su i sva tri kluba koja sele u niži rang natjecanja, a to su Lens, Metz i Evian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo