Zbog ovoga smo svi plakali: Pogledajte što se opet sprema Ivaniševiću

12 godina nakon velikog 'hrvatskog' finala Wimbledona, u Londonu će se ponovno susresti Goran Ivanišević i Patrick Rafter. No, ovoga puta u finalu seniorskog Statoil Mastersa u Royal Albert Hallu.

5.12.2013.
21:06
VOYO logo

Legende i dalje žive svoju povijest. Slavni australski tenisač pobijedio je Britanca Grega Rusedskog 6:3, 6:2, a ovaj dvoboj ponovio se 16 godina nakon finala koji su ova dvojica odigrali na US Openu 1997. godine. Tada je Rafter, današnji izbornik australske Davis Cup reprezentacije, slavio u četiri seta.

Bio je to uvod u novi veliki meč legendi, i zapravo po svemu poseban. U srijedu je Goran Ivanišević otvorio nastup na Mastersu u dobro poznatom stilu, pobjedom protiv Rusedskog 7:6(2), 7:6(6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu navečer će Ivanišević i Rafter u međusobnom ogledu odlučiti koji će od njih dvojice zaigrati u finalu, a ne treba posebno napominjati da će taj meč biti pod posebnim povećalom teniskih zaljubljenika.

Ivanišević je Raftera pobijedio u epskom finalu Wimbledona 2001. godine u pet setova, a kako je to izgledalo, podsjetite se u ovom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/AcdVy_7ps_s

//www.youtube.com/embed/wsAZjw4zuYk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u londonskom Royal Albert Hallu svladao Grega Rusedskog s dva puta po 7:6, Goran Ivanišević je požurio na utakmicu svojeg voljenog kluba West Bromwich Albiona protiv Manchester Cityja. Goran je premjestio termin meča s Rusedskim da stigne na utakmicu, no WBA je tijesno izgubio s 3:2.

- Radije bih da sam izgubio od Rusedskog nego da su Baggiesi poraženi - rekao je Ivanišević koji se tijekom poluvremena predstavio publici. Prije utakmice je objasnio kako je postao najvjerniji hrvatski navijač Albiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da mi je netko rekao da ću postati navijač West Bromwicha, ne bih mu vjerovao - rekao je Ivanišević za Express pa objasnio kako se to dogodilo. "Krivac" je David Law, menadžer za medije na Touru.

- David je lud za West Bromwichem i stalno mi je pričao o njima. Uvijek je pratio rezultate. Prije osam godina nisam ništa znao o WBA-u. Bili su na dnu lige i David mi je išao na živce. No, onda sam počeo pratiti njihove rezultate i navukao se. U hotelskoj sobi bih po teletekstu tražio kako su odigrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WBA je trenutno 13. momčad Premierlige.

- WBA je poput mene - uzdižu se i padaju. Nikad ne znaš što će napraviti. Svake godine želimo ostati u ligi, a ove se možemo nadati i nečem većem. Svi kažu da nikad nećemo ući u Ligu prvaka - ali i za mene su govorili da ne mogu osvojiti Wimbledon s pozivnicom. (Vlm)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo