Isprika preko Twittera / Rasizam na OI: talijanska gimnastičarka ružno se našalila na račun pobjednice

Image
Foto: Youtube Screenshot

Simone Biles označila je povijest Olimpijskih igara postavši svjetska prvakinja u gimnastici, no nekoliko trenutaka nakon proglašenja je njena suparnica novinaru rekla kako bi se sljedeći put trebala obojati u crno kako bi imala šanse za pobjedu

9.8.2016.
15:07
Youtube Screenshot
VOYO logo

Talijanska gimnastičarka Carlotta Ferlito loše se našalila na američku pobjednicu Simone Biles zbog crne boje kože i time izazvala bijes mnogih. Šesnaestogodišnja Simone Biles označila je povijest Olimpijskih igara postavši svjetska prvakinja u gimnastici. Nekoliko trenutaka nakon proglašenja, Carlotta Ferlito, koja je završila
na petom mjestu, rekla je novinaru kako se maloprije šalila sa svojom kolegicom
Vanessom Ferrari (4. mjesto) kako bi se sljedeće godine trebale obojati u crno: "Rekla sam Vanny da bismo sljedeći put također mogle obojati našu kožu u crno tako da bismo i mi mogle pobijediti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako je brzo shvatila što je izrekla jer se nedugo nakon toga ispričala na Twitteru za svoju nepromišljenost: "Željela bih se ispričati svim Amerikankama. Nisam htjela zvučati nepristojno ili rasistički. Volim Simone i veliki sam fan američke gimnastike." Nadodala je kako je učinila pogrešku i da nije savršena te se još jednom ispričala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Chicago Tribune tražio je objašnjenje predstavnika talijanske gimnastičarske
federacije, Davida Ciarallija. "Carlotta se osvrnula na trenutni trend u gimnastici u kojem se koriste tehnike koje daju više šansi atletičarima druge boje kože dok, s druge strane, kažnjavaju više umjetnički nastrojen istočnoeuropski stil zbog kojeg su Rusi i Rumunji godinama dominirali." Navodno je nadodao: "Zašto nema plivača crne boje kože? Jer njihove fizičke osobine ne pristaju tom sportu." Kasnije se ispričao zbog toga rekavši kako te riječi ne bi trebale odražavati Italian Gymnastics Federation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo