Serena Williams osvojila Roland Garros i to protiv braniteljice naslova

Američka tenisačica Serena Williams pobjednica je Roland Garrosa. Nakon jednog sata i 46 minuta igre u finalu je sa 6-4, 6-4 savladala braniteljicu naslova, Ruskinju Mariju Šarapovu.

8.6.2013.
18:31
VOYO logo

Bio je to njihov 16. međusobni ogled i čak 14. pobjeda Williams, koja je slavila i u prethodnih 12 ogleda, uključujući tri ovogodišnja.

Za najbolju svjetsku tenisačicu je ovo 16. Grand Slam naslov u karijeri (u pojedinačnoj konkurenciji) i njezin drugi Roland Garros, prvi nakon 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu Šarapova je povela 2:0, da bi zatim Williams osvojila četiri uzastopna gema. Šarapova se vratila do 4:4, da bi ponovo Williams osvojila dva vezana gema. U drugom setu Williams je napravila break u trećem gemu i do kraja seta čvrsto je držala svoj početni udarac za veliko slavlje.

Tijekom cijelog turnira Williams je izgubila tek jedan set, u četvrtfinalu protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove, a s 31 godinom na leđima postala je najstarija pobjednica drugog Grand Slam turnira sezone u open eri (od 1968.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede Serena je bacila svoj reket, pala na zemlju i ispustila pobjednički vrisak s pogledom prema nebu.

"Prvo bih željela zahvaliti svom Bogu, Jahveu. A čestitke i tebi Maria, igrala si zaista, zaista dobro. Bila si veličanstvena i prava si šampionka", rekla je Williams na francuskom pa se prebacila na engleski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije 11 godina zapravo nisam ni mislila da ću još igrati. Nikad nisam mislila da ću igrati i nakon 28. godine ili tako nešto. Ali još sam ovdje. To je bio jedini Grand Slam koji nisam osvojila više od jednom. Sada imam više naslova na svakom Grand Slamu, u singlovima i parovima i to me zbilja veseli", kazala je Serena, a Šarapova dodala.

"Razočarana sam što sam izgubila danas, ali naletjela sam na zbilja tvrdu prvakinju danas. Dala sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Serena je igrala zaista nevjerojatan tenis ove godine, kao i prošle i svi smo mogli vidjeti danas tu razinu. Stoga joj čestitam. Zaista je sjajno vidjeti ju kako igra tako dobro. Ali ponosna sam na ono što sam napravila. Ponovo sam igrala finale French Opena. Bit ću ovdje ponovo sljedeće godine i pokušati osvojiti naslov ponovo", kazala je prošlogodišnja pobjednica turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo