Europsko prvenstvo / Bivši član reprezentacije fotografijom bocnuo Horvata i potpirio raspravu o pomlađivanju

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U raspravu se putem društvenih mreža nakon ogleda Francuske i Danske uključio i dugogodišnji fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba.

28.1.2022.
11:48
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Goruća tema hrvatskog rukometa nakon ispadanja s Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj je pomlađivanje izabrane vrste. Rasprava u kojoj su posljednjih dana i njegove odluke oko izbora igrača kritizirali su Petar Metličić, Goran Šprem, Božidar Jović i Drago Vuković, svoje viđenje je dao i Zdravko Zovko, a s druge strane barikade je uz izbornika Hrvoja Horvata stao legendarni Lino Červar.

Červar je u intervjuu za 24 sata konstatirao da rezultat nije podbačaj i da nema razloga plakati za igračima od 36 godina. No ne slažu se svi s tom konstatacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se poremetilo. Ispada da svatko može igrati u reprezentaciji. Ne možemo govoriti o pomlađivanju reprezentacije, kad debitiraju ljudi s 30 godina. Unazad 15 godina si u tim godinama već star bio i već lagano otpadaš iz reprezentacije. Trebaju igrati najbolji pa makar oni imaju 35-36 godina", istaknuo je Drago Vuković u RTL-ovom studiju.

'Igrači se razvijaju u klubovima'

Osobito oštar je bio Petar Metličić koji je svoje nezadovoljstvo smjerom u kojem ide reprezentacija iskazao već nakon utakmice protiv Danske. Njegov stav je da bez sustava i reda nema uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reprezentacija treba prestati biti poligon za testiranje i razvijanje igrača. Igrači se razvijaju u klubovima, u reprezentaciji trebaju igrati najbolji. I točka. Mislim da je to ono najvažnije, nebitno ima li igrač 38 ili 20 godina. Na izbornicima je da procjene tko su ti igrači. To je jedini pravi put, bez obzira na godine. Bilo je igrača koji su igrali s 38 godina, evo Karabatić je najbolji primjer", zaključio je legendarni kapetan Kauboja, Petar Metličić.

Kajba Karabatićevom slikom pokazao što misli

U raspravu se putem društvenih mreža nakon ogleda Francuske i Danske uključio i dugogodišnji fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba. On je objavio fotografiju Nikole Karabatića i napisao 'Znam da će mi pola Hrvatske j.... m…., ali Nikola Karabatić je star. Ko je gledo ovu tekmu, znat će', poentirao je i prilično jasno dao do znanja koju stranu u debati podržava. Naravno, ispod njegove objave su se u raspravu aktivno uključili navijači hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon preuzimanja izborničke pozicije Hrvoje Horvat se zahvalio na suradnji Damiru Kajbi te on više nije s reprezentacijom. Što o ovoj temi ima za reći sam Horvat saznat ćemo njegovom večerašnjem gostovanju u emisiji Vrijeme je za rukomet koju možete pratiti na RTL-u od 19.30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: screenshot
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo