ISKRENO / Jović o Horvatovim opravdanjima: 'Meni te alibi varijante ne prolaze, s ovakvom retorikom ne vjerujem da možemo daleko'

Nakon gostovanja izbornika Horvata u emisiji Vrijeme je za rukomet, izrečeno je komentirao i Božidar Jović

29.1.2022.
9:00
VOYO logo

Unutar emisije 'Vrijeme je za rukomet' u 'LIDL Fresh Bar' s Petrom Gajšak bio je nekadašnji reprezentativac Božidar Jović. U razgovoru s voditeljicom, komentirao je argumente izbornika Hrvoja Horvata. 

Naime, Jović kao bivši reprezentativac koji je osvojio zlato i srebro na Svjetskim prvenstvima te zlato na Olimpijskim igrama, prokomentirao je stvari iz svoje perspektive. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Video /

Metličić s direktnim pitanjem za Horvata: 'Mogu te ja nešto naučiti?'

Image
Video /

Metličić s direktnim pitanjem za Horvata: 'Mogu te ja nešto naučiti?'

"Izbornik je ispao žrtva u ovom svemu, ima za sve alibi odgovor, ali na jedno pitanje Šprema nije odgovorio. Bi li ponovio momčad od 3. siječnja, na početku priprema? Ne mogu se sjetiti, ali mislim da je rekao da stoji iza te momčadi. Korona nam je učinila dobar dio, protiv Srbije nas je poharala, došli su drugi igrači koji su posložili obranu i imali smo jednu od najboljih obrana", komentirao je Jović. 

Dodao je kako na popisu 3. siječnja nije bilo igrača poput Karačića i Šege, ali i još nekih dokazanih igrača koji su kasnije pozvani nakon što su mediji počeli preispitivati zašto ih nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su se zvali tek kad smo mediji i svi mi prozvali da trebaju igrati najbolji, da to nije poligon za vježbanje. Onda su ti igrači, takve veličine trebali promijeniti dva ili tri aviona da dođu na jednu, dvije utakmice koje ne znače ništa i vidjelo se da nismo u tonusu da možemo osvojiti medalju. Karačić je izašao onda iz korone, Šego je pod antibioticima, ja sam igrao pod pet antibiotika i ne znam kako", komentirao je. 

Referirao se i na to da je izbornik došao spreman na intervju, točnije, da je imao objašnjenje za svaku situaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbornik je u izlaganju našao odgovor za sve, kao da korone nije bilo pod drugim reprezetnacijama, kao da stražari nisu bili pred sobama Islanđana, gdje nije bilo sedam igrača, od čega pet iz prve postave pa nisu kukali i plakali, igrali su opet za peto mjesto", bio je odlučan Jović. 

Smatra da za neke situacije s Europskog prvenstva nema opravdanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni te alibi varijante ne prolaze, ja sam čovjek koji je pobjednik u životu. Uvijek sam probao igrati kako najbolje mogu. Kad sam bio toliko loš kao na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, potukao sam se s izbornikom Kljaićem jer me toliko bolio poraz i sve. Iz izlaganja sam vidio alibi i ništa drugo. Nitko sretniji od mene da reprezentacija opet osvaja medalje, ali s ovakvom retorikom i pričom ne vjerujem da možemo daleko. Moramo svi glave u isti kup, koš i krenuti ispočetka ako želimo dobre rezultate u reprezentaciji i nama koji radimo u rukometu", zaključio je Jović. 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo