VIDEO / Cindrić, Musa i Šipić za RTL uoči utakmice sa Srbijom: 'Ključna stvar je da budemo disciplinirani u napadu'

Nakon što je bio jedno od najugodnijih iznenađenja protiv Francuske, Zvonimir Srna neće biti od pomoći za Srbiju. Nakon što se požalio na grlobolju, brzi antigenski test pokazao je pozitivan nalaz.

15.1.2022.
19:15
VOYO logo

 Bar je zato Luka Cindrić tamo gdje mu je mjesto. S loptom u rukama, brigom o sljedećoj utakmici, a ne PCR testovima. Luka Cindrić sigurno je veliko pojačanje za Hrvatsku i na terenu, i na klupi. Srećom, borba s koronom nije ostavila dubljeg traaga.

"Nisam imao nikakvih simptoma otpočetka tako da je malo bilo lakše sve podnijet, ali eto nije lako zatvoren u sobi bit 12-13 dana, ne znam ni ja. Sve u svemu bilo je mentalno teško nego fizički za mene, al dobro. Fala bogu tu sam s dečkima napokon i eto, ja se nadam da ću biti spreman i da ću moći pomoći ekipi što više danas", izjavio je Cindrić za RTL. 

Izbornik Horvat posegnuo je za svime što mu je na raspolaganju. Priključili su se i Valentino Ravnić, Marin Jelinić i Željko Musa kako bi pokrpali izostanak Leona Šušnje i Lovre Mihića.

Uvijek je lijepo biti ovdje. Žao mi je što je došlo do ovakve situacije. Dečki su dobro igrali. Izbornik se odlučio pomladit reprezentaciju i to je dobro štimalo u prvoj utakmici. Uz malo sreće moglo je tu biti svega, ali evo šta ču, ja ne mogu reći ne reprezentaciji. Takva je kakva je situacija, ja sam došao tu pomoći reprezentaciji i dati svoj maksimum", objašnjava Željko Musa.

Maksimum će biti jedino što Hrvatskoj daje nadu protiv Srbije. Utakmica koja će na više razina biti izazovna, mora se pobijediti jer u suprotnom - to će biti kraj Eura za Hrvatsku.

"Sigurno da nas očekuje teža utakmica nego protiv Francuske. Ovo je utakmica za biti ili ne biti. Mi idemo u na pobjedu, dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo i onda korak po korak", kaže Musa. 

Situacija nije idealna jer je Horvat sa svakim otpadanjem igrača sve dalje od zamisli koje su uvježbavane na pripremama. Na jutrašnjem treningu nije se moglo nadoknaditi sve ono što se radilo tjednima, no Srbija nije nepoznanica.

"Imaju jednu dobro momčad, čvrstu obranu 6-0, ali ništa nedostižno za nas, ništa što, ja se nadam, mi nećemo moći pobjediti", kaže Marin Šipić.

"Ključna stvar danas na utakmici je da budemo disciplinirani u napadu i obrani i da imamo tu motivaciju koju ćemo imat i da ne gubimo glavu. *blic* Ništa, bacit se na glavu, ostavit srce na terenu, mislim da je to jedino bitno u današnjoj utakmici", smatra pak Cindrić.

Svi su znali da će utakmica sa Srbijom biti odlučujuća na prvenstvu. Ako će igra biti na razIni kao protiv Francuske, Hrvatsku ne bi trebao brinuti pogled na semafor nakon isteka 60. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo