'ZNAM DA ĆE MI POLA HRVATSKE J**** MAJKU' / Bivši član hrvatske reprezentacija objavio Karabatićevu fotku i jasno rekao što misli o gorućoj temi

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bilo je dosta polemika na tu temu ovih dana

28.1.2022.
9:29
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom Europskog rukometnog prvenstva i pogotovo nakon loših nastupa hrvatske reprezentacije u fokus je došla priča o pomlađivanju reprezentacije. RTL-ovi stručni komentatori Pero Metličić, Drago Vuković i Goran Šprem bili su dosta kritični prema takvoj politici izbornika Hrvoja Horvata.

Image
IVAN SLIŠKOVIĆ /

'Nisam bio spreman istina, to sam rekao i izborniku, ali nisam bio ni ozlijeđen. Normalno da me rame boljelo nakon tako duge pauze, no svakim danom je bilo sve bolje'

Image
IVAN SLIŠKOVIĆ /

'Nisam bio spreman istina, to sam rekao i izborniku, ali nisam bio ni ozlijeđen. Normalno da me rame boljelo nakon tako duge pauze, no svakim danom je bilo sve bolje'

"Hrvatska reprezentacija treba prestati biti poligon za testiranje i razvijanje igrača. Igrači se razvijaju u klubovima, u reprezentaciji trebaju igrati najbolji i najspremniji. I točka. Mislim da je to ono najvažnije, nebitno ima li on 38 ili 20 godina. Sada je na izbornicima da procijene tko su ti igrači. To je jedini pravi put, bez obzira na godine. Bilo je igrača koji su igrali s 38 godina, evo Karabatić najbolji primjer. Ako je spreman, motiviran, zašto ne, dapače. Moraju postojati kriteriji, u reprezentaciju se mora teško ući, a još teže izaći. Pogledajte Francuze, Dance, ne mijenjaju oni previše toga. Postoji nekakav sustav i red i to je ono najvažnije. I kada toga bude, Hrvatska će se opet vratiti tamo gdje joj je mjesto, a sada smo u laganoj rupi", kazao je Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se poremetilo, ispada da svatko može igrati u reprezentaciji. Ne možemo govoriti o pomlađivanju reprezentacije, a debitiraju ljudi s 29-30 godina, a unazad 15 godina kada si blizu 30 već si star i već lagano otpadaš iz reprezentacije. Mi te godine trebamo maknuti, trebaju igrati najbolji pa makar oni imaju 35-36 godina ako u tom trenutku nemaš boljeg igrača od njega", dodao je Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta fama o pomlađivanju se već dugo vrti kod nas, a kada uđe u reprezentaciju netko s 30 godina, onda to nije pomlađivanje. Ne smatram da se bilo što treba raditi na silu pa tako ni pomlađivanje. U reprezentaciju se teško ulazi, a još teže ispada. Kod Francuza stalno netko ulazi, ali taj onda ostane. Mi sve to radimo nekako u paketima", rekao je Šprem.

A nakon utakmice između Danske i Francuske oglasio se bivši reprezentativni fizioterapeut Damir Kajba. Imao je i on što reći na temu mladih i starih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da će mi pola Hrvatske j.... m...., ali Nikola Karabatić je star. Tko je gledao ovu tekmu, shvatit će", poručio je nekadašnji dobri duh reprezentacije.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo