SRETNO KAPETANE / Domagoj Duvnjak slavi rođendan: Bio je i najbolji i najskuplji rukometaš svijeta, a samo jedan san je još nedosanjan

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Individualnih nagrada je ovaj skromni mladić iz Đakova, kroz gotovo dva desetljeća prikupio jako puno, a prije kraja karijere mu želimo da osvoji i ono što i sam želi – zlato s Kaubojima

1.6.2022.
18:25
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Domagoj Duvnjak kapetan hrvatske rukometne reprezentacije slavi svoj 34. rođendan, a tom prilikom mu je i njegov aktualni klub Kiel čestitao rođendan. Duvnjak je jedan od najboljih i najuspješnijih hrvatskih rukometaša u povijesti. Na svojim leđima nosi Kauboje još od umirovljenja legendarnog Ivana Balića te je u 15-godišnjoj reprezentativnoj karijeri ima čak osam medalja s velikih natjecanja. Okitio se s četiri srebra i četiri bronce no kako sam kaže ostao mu je još jedan nedosanjani san 'zlato s hrvatskom reprezentacijom'. Za to će imati priliku već idućeg siječnja kada će još jednom Kauboje povesti u borbu za tron na Svjetskom prvenstvu.

Image
ČESTITAMO /

Domagoj Duvnjak slavi 34. rođendan! Prisjetili smo se kako je kapetan Kauboja izgledao u srednjoj školi

Image
ČESTITAMO /

Domagoj Duvnjak slavi 34. rođendan! Prisjetili smo se kako je kapetan Kauboja izgledao u srednjoj školi

Domagoj Duvnjak se na hrvatskoj rukometnoj sceni pojavio sa samo 14 godina kada ga je izbornik kadetske reprezentacije Irfan Smajlagić prepoznao kao izniman talent. Nije to nikog začudilo s obzirom da dolazi iz rukometne obitelji. Naime, njegov otac je renomirani rukometni trener pod čijom palicom Osijek nanio i jedan od rijetkih poraza Zagrebu u Prvenstvu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đakovačko čudo od djeteta

Sa samo 16 godina je debitirao kao igrač RK Đakova u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi, a dvije godine kasnije kao jedva punoljetan postaje i najbolji strijelac lige. Rukometni put ga je odveo u RK Zagreb, a novinski naslovi su vrištali 'Imamo novog Balića'. Velik je to pritisak bio za mladog Domagoja no već tad je pokazivao čvrst karakter i bilo je jasno da će izrasti u velikog igrača i velikog vođu na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dresu Zagreba je redovito nastupao u Europi, a 2007. debitira na velikom seniorskom natjecanju u dresu reprezentacije, a godinu kasnije u Norveškoj osvaja i svoju prvu veliku medalju. Oko vrata je stavio srebro, a naredne sezone se otisnuo u bijeli svijet.

Bundesliga je bila spremna upoznati Duvnjakov talent izbliza. HSV je bio njegov izbor, a u ugovoru teškom preko 2.5 milijuna eura uključujući i 1.1 milijun eura odštete postaje najskuplji rukometaš svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije sezone za povijest rukometa

U pet sezona uzeo je četiri domaća trofeja i jednu Ligu prvaka. No ni tu nije bio kraj, jer ga je u svoje redove doveo moćni Kiel s kojim je dodatno popunio svoju trofejnu vitrinu. Tri naslova njemačkog prvaka, tri DHB kupa, tri superkupa te po jedna liga prvaka i EHF kup. Osvojio je sve što je mogao osvojiti.

Dvije su godine u njegovoj karijeri bile osobito uspješne. Prva je 2013. kada je uzeo svoju prvu Ligu prvaka. Te je godine s Hrvatskom bio treći na svijetu te je proglašen najboljim rukometašem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poželimo mu zlato na SP

Druga velika godina u njegovoj karijeri je 2020. Tada je vjerojatno igrao najbolji rukomet u reprezentativnom dresu koji smo od njega gledali. Vukao je Kauboje impresivnom predstavom do srebra na Euru, a proglašen je i MVP-em cijelog prvenstva. Iste je godine uzeo i drugu Ligu prvaka, ovog puta s Kielom, a u svoju kolekciju je donio i još jedan pokal bundesligaškog prvaka.

Individualnih nagrada je ovaj skromni mladić iz Đakova, kroz gotovo dva desetljeća prikupio jako puno, a prije kraja karijere mu želimo da osvoji i ono što i sam želi – zlato s Kaubojima kako mu u reprezentativnom dresu jedina titula ne bi ostala ona s U18 prvenstva u Estoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan rođendan kapetane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo