REPKA IDE NA EURO / Duvnjak i Cindrić nisu otputovali u Mađarsku, ali nade ima: 'Nitko nam ne može zabraniti da maštamo o nečemu velikom'

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Mađarsku i već će večeras prvim treningom u Segedu početi pripreme za otvarajuću utakmicu prvenstva s Francuskom.

11.1.2022.
19:58
VOYO logo

Prije puta objavljen je popis od 19 igrača na kojem su se našli i Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, no oni danas nisu putovali s ostatkom reprezentacije. 

U trenucima kada sastav više diktira korona nego izborničke želje, svaki slobodan sat iskorišten je za trening. Jutro je počelo laganim razgibavanjem, još jednim testiranjem i srećom, na put su krenuli svi koji su odradili osječki dio priprema. Za dva dana prvenstvo se otvara protiv Francuza, nama najbolnijih protivnika, ali...

"Nitko nam ne može zabraniti da maštamo o nečemu velikom i dok ne počne utakmica i dok ne staneš na teren imaš ravnopravne šanse i tako se moramo postaviti jer mi smo ipak Hrvatska. Dok god imamo šest igrača i jednog golmana moramo ići na pobjedu i s takvim stavom moramo ići u svaku utakmicu", komentirao je Ivan Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19 igrača na popisu izbornika

Takav stav izbornik Horvat vidio je u 19 igrača koji su se našli na popisu. U Mađarsku putujemo dobro pokrIveni na svim pozicijama. Najveći teret ipak će pasti na leđa pozicija desnog i srednjeg vanjskog gdje u ovom trenutku Gadža nema zamjenu, a minutažu će dijeliti Martinović i Ivić. S četiri lijeva vanjska, vjerojatnije je da će Lučin biti podrška Gadži jer su Duvnjak i Cindrić ostali u Osijeku. Domagoj je napokon bio negativan, ali ga muče leđa, dok je Cindrić i dalje pozitivan.

"Planovi se revidiraju, vidite, na dnevnoj bazi i svi ovi dečki koji su s nama, koji su negativni idu, pozitivni ostaju ovdje još uvijek se testirati svaki dan tako da samo se možemo nadati da će se što prije priključiti. Još uvijek ima vremena da ih vidimo protiv Francuske na otvaranju prvenstva", komentirao je izbornik Hrvoje Horvat.

Većina igrača - debitanti

U ovom izazovnom trenutku Horvat je napravio sve kako bi uigrao najbolje igrače koje ima. Protiv Rusije koja je imitirala Francusku, bilo je i pozitivnih i zabrinjavajućih stvari i ostaje za vidjeti hoće li to biti dovoljno za ono što Hrvatsku čeka u Segedu.

"Svi su pratkički debitanti u našoj reprezentaciji tako da smo mi za Francuze velika nepoznanica i nadam se da ćemo ih moći iznenaditi na račun toga Iz obrane sve kreće, kad igraš dobru obranu onda znaš da možeš zeznuti i u napadu jer znaš da te pokriva. I dobro vraćanje u obranu, primili smo čak golove kad bi se vratili, ali fali nam onaj prvi faul da napravimo, da smirimo tu prvu polukontru", smatra Drago Vuković, stručni sukomentator RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Idemo gol po gol'

Izbornik ipak poručuje da svi koji su danas u Mađarskoj shvaćaju važnost Europskog prvenstva.

"Ne samo da idemo utakmicu po utakmicu već da idemo loptu po loptu, da idemo gol po gol i stim idemo u prvenstvno tako da ne treba sepreviše razbacivat s nekim dugoročnim planovima, znamo kako želimo izgledati, znamo kakvima nas navijače žele vidjeti na terenu i takvi bi trebali biti već od starta", dodaje Horvat.

Reprezentacija je nakon više od 10 godina doživjela prvo ozbiljnije pomlađivanje. Za to treba i hrabrosti i podrške, pogotovo kada svoju priču počinju protiv Francuske i Srbije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo