FRANCUZI OTKRILI SUROVU STVARNOST HR RUKOMETA: / 'Hrvati su čopor vukova, ali se posljednjih godina muče. Raspali su se kod kuće'

Image
Foto: PIXSELL

'Svi su osuđeni na obaranje tih dosadnih Bluesa'

10.1.2019.
17:23
PIXSELL
VOYO logo

Danas u 18.15 utakmicom Njemačke i Koreje u Berlinu započinje 26. Svjetsko rukometno prvenstvu, koje će se odigrati u Njemačkoj i Danskoj.

Hrvatska će prvu utakmicu igrati u petak u 18 sati protiv Islanda, a u našoj skupini B još su Španjolska, Makedonija, Bahrein i Japan. Kauboji su u pripremnom razdoblju, na "HEP Croatia Cupu" u Poreču, ostvarili dvije pobjede protiv Crne Gore i Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
CINDRIĆ OTKRIO KOGA SE KAUBOJI MORAJU NAJVIŠE PLAŠITI KOD ISLANDA: /

'On je najboljih kod njih, imat ćemo problema...'

Image
CINDRIĆ OTKRIO KOGA SE KAUBOJI MORAJU NAJVIŠE PLAŠITI KOD ISLANDA: /

'On je najboljih kod njih, imat ćemo problema...'

Čuvali se u Poreču za SP

Vidjelo se kako naši rukometaši ne igraju do kraja, kako se štede, isprobavale su se taktičke varijante. Nije se sve otkrivalo, tako da s nestrpljenjem iščekujemo početak prve utakmice Kauboja na turniru. Što se tiče najvećih favorita turnira oni su, barem na papiru, Francuska, Danska, Španjolska i Hrvatska.

Image

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Švicarska 25.10.2018., Osijek, SD Gradski vrt - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska-Svicarska. Luka Cindric. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Ugledni francuski L'Equipe u svom današnjem tiskanom izdanju donosi tekst pod nazivom:"Svi protiv Francuske". Francuski novinari u svom pisanju dosta su samouvjereni kad je riječ o njihovoj reprezentaciji. Nije da nemaju kredita za to. Iako će na turniru nastupiti bez ozlijeđenog Nikole Karabatića, Tricolori su i dalje jaki. No, isto tako u prvi plan guraju ove dvije reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nijemci i Danci su prvi favoriti za naslov'

"Nijemci i Danci su prvi favoriti za naslov, uz Francusku koja će biti nešto manje opasna bez Karabatića nego što je to inače", piše spomenuti medij. Novinar Yann Hildwein, stoga, u najavi priloga L'Equipea o SP-u u rukometu 2019., u sličnom duhu piše:

"Rođen u ledenoj ravnici između Sjevernog mora i Baltika, je li rukomet njemački ili danski sport? Nema potrebe voditi raspravu kako bi zaključili da se mala ljepljiva lopta vraća ovog mjeseca kući, Nijemci i Skandinavci pružili su si ruku i organizirali ovo Svjetsko prvenstvo. Od Herninga do Münchena preko Kölna, natjecanje će oduševiti kolosalne rukometne hramove pune strasti, plesa i hmelja gdje je gotovo 850.000 ulaznica već pronađeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Švicarska 25.10.2018., Osijek, SD Gradski vrt - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska-Svicarska. Lino Cervar. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

'Dva susjeda vode čopor svojih vukova'

U natjecanju koje je u posljednjih devet izdanja (*) četiri puta osvojio organizator, Danska i Njemačka nalaze se na čelu pretendenata na krunu koju drži Francuska, pojačana draguljem u obliku ulaznice za Olimpijske igre. Dva susjeda vode čopor svojih vukova. Sjever Europe čine Norveška, Švedska i Jug Europe, Španjolska, Hrvatska. Svi su osuđeni na obaranje tih dosadnih Bluesa, koji će se sutra natjecati u Berlinu protiv Brazila.

Francuska započinje svoju utrku za treći svjetski naslov, ali momčad je ovog puta manje zastrašujuća u odsutnosti Nikole Karabatića", stoji u uvodu priloga u L'Eguipeu koji ističe kako je Hrvatska momčad s puno talenta na jednom mjestu i kako s "Duvnjakom, Cindrićem i Štrlekom Hrvatska ima neke od najboljih igrača na svijetu. No, unatoč tome, Hrvatska se, piše L'Equipe, "muči zadnjih nekoliko godina, a potpuno se raspala prošle godine na svojem terenu na Europskom prvenstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo