Goluža upozorava: 'To nam se više ne smije događati!'

'Čestitke svim igračima, od prvoga do zadnjega jer je svaki od njih dao svoj doprinos u ovoj pobjedi. Ispunili smo još jedan plan.

20.1.2012.
22:36
VOYO logo

Hrvatska je u 3. kolu EP-a u Srbiji protiv Norveške upisala i treću pobjedu (26:20) te u drugi krug prenijela maksimalna četiri boda. Izbornik Slavko Goluža je nakon utakmice imao puno razloga za zadovoljstvo, ali je i upozorio na jedan detalj:

"Čestitke svim igračima, od prvoga do zadnjega jer je svaki od njih dao svoj doprinos u ovoj pobjedi. Moram pohvaliti našu odličnu obranu s početka utakmice. Mislim da smo već u prvom poluvremenu trebali imati osjetnu prednost, međutim zapucali smo dosta zicera i to nam se ubuduće ne smije događati. Drago mi je da je utakmica išla u pravcu u kojem sam želio tako da sam svima dao priliku, a neke i odmorio. Još jedan plan smo ispunili i idemo dalje", izjavio je Goluža nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaženko Lacković je ustvrdio kako se on i suigrači nisu zabrinuli u trenucima dok je norveški vratar Erevik branio 'kao lud':

"Pa nismo se zabrinuli, nego smo očekivali da ćemo odigrati još jednu utakmicu do 59. minute na što smo nažalost navikli. Vidjeli smo jednu jako dobru 5-1 obranu, kasnije i 6-0 koja je bila također dobra, i možemo biti jako zadovolji. Sretni smo jer idemo dalje sa četiri boda, ali trebamo ostati na zemlji jer je ispred nas još jako puno toga", izjavio je Lacković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goluža je konstatirao kako sada treba odmoriti igrače koji u subotu putuju u Novi Sad.

"Tamo nas čeka drukčiji ambijent od ovoga u Vršcu gdje smo imali fenomenalne uvjete. Sada se dojmovi trebaju slegnuti i trebamo se dobro pripremiti. Idemo na Španjolce, no ja se s ovim dečkima nikoga ne bojim, to govorim od početka. Treba nam malo vremena, polako se to sve diže i drago mi je da ovu utakmicu nismo odigrali 'na živce'", kazao je Goluža, a Lacković ovako prokomentirao činjenicu da Francuzi u drugi krug EP-a ne prenose niti jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo i prije turnira rekli da ovdje ima jako dobrih momčadi. Sigurno postoji 10 do 12 reprezentacija koje mogu pobijediti svakoga. U našoj skupini su Slovenci pobijedili Island s kojim smo se i mi mučili. Vjerujem da su se Francuzi možda malo opustili jer su se kvalificirali na Olimpijske igre, ali ove momčadi koje su ih pobijedile imaju kvalitetu i na to i mi moramo obratiti pozornost", rekao je Lac, a Goluža zahvalio svim navijačima na podršci i okrenuo se nedjeljnom okršaju sa Španjolcima:

"Dobra su momčad, no ne razmišljam uopće o njima. Mi trebamo zadržati našu igru i podignuti ju na još veći nivo", zaključio je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C: Španjolska – Rusija 30-27 (17-11) Mađarska – Francuska 26-23 (12-14) Redoslijed: 1. Španjolska 5, 2. Mađarska 4, 3. Francuska 2, 4. Rusija 1

Skupina D: Hrvatska – Norveška 26-20 (13-8) Slovenija – Island 34-32 (17-13) Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Slovenija 2, 3. Island 2, 4. Norveška 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi krug, ljestvice:

Skupina I: 1. Njemačka 4, 2. Srbija 4, 3. Poljska 2, 4. Makedonija 1, 5. Švedska 1, 6. Danska 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina II: 1. Hrvatska 4, 2. Španjolska 3, 3. Mađarska 3, 4. Slovenija 2, 5. Island 0, 6. Francuska 0

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo