SPORT U DRUGOM PLANU / Horor na derbiju rukometne Bundeslige koji je igrao i Duvnjak: Navijačica se borila za život, prekinuli utakmicu i navukli paravan; 'Igrači su se odmah povukli, nismo htjeli igrati'

Image
Foto: Profimedia

Drama u Kielu na tribinama za vrijeme derbija rukometne Bundeslige

2.10.2022.
23:01
Profimedia
VOYO logo

Rukometaši Kiela u nedjelju su na domaćem terenu slavili u derbiju protiv HSV-a sa čak +12 golova vška. Na kraju je bilo ogromnih 40:28. Za domaću momčad elitni hrvatski rukometni reprezentativac Domagoj Duvnjak dao je dva gola, dok se za goste iz Hamburga Splićanin Ivan Budalić nije uspio upisati među strijelce. Kiel je time zadržao savršen učinak nakon šest kola.

Image
ZAVRŠNICA LIGE PRVAKA /

Drama u borbi za treće mjesto: Kiel slavio nakon izvođenja sedmeraca, Duvnjak zabio četiri gola

Image
ZAVRŠNICA LIGE PRVAKA /

Drama u borbi za treće mjesto: Kiel slavio nakon izvođenja sedmeraca, Duvnjak zabio četiri gola

Utakmica pala u drugi plan

Image
Foto: Screenshot/Bild

Međutim, utakmicu je zasjenila dramatična situacija koja se odvijala na tribinama. Naime, jednoj gledateljici je pozlilo. Brzo je bila pozvana liječnička služba kako bi se gledateljici pružila pomoć. Susret je bio prekinut na dvadeset minuta, momčadi su otišle u svlačionicu, a liječnici su postavili zastore kako drugi gledatelji ne bi gledali žestoku borbu za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bild: 'Trebao je biti ovo festival rukometa'

Bild piše kako je ovo trebao biti pravi festival rukometa ali kako je sportski aspekt utakmica potpuno pao u drugi plan.

"Sjeverni derbi između THW Kiela i HSV Hamburga morao je biti prekinut na nekoliko minuta zbog hitne liječničke pomoći! Hitnu liječničku pomoć momčadi Kiela na tribinama u 21:14 trebala je jedna navijačica. Zbog toga su je iz dvorane iznijeli bolničari. Ekipe su se povukle u svlačionicu", pišu Nijemci i nastavljaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Bild

"Paravan je bio postavljen dok su liječnici brinuli o njoj i pomagali joj da se stabilizira. Nakon 20 minuta uzdah olakšanja u dvorani: Gledateljici je bilo bolje! Dok su je iznosili na nosilima iz dvorane, podigla je palac za gromoglasan pljesak u dvorani", navodi Bild.

'Odlučili smo ne igrati rukomet kad se borila za život'

Direktor utakmice Frank Wenz rekao je za Sky:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo ne igrati rukomet kada se gledateljica borila za život. Spasioci su odradili prvoklasni posao."

Trener THW-a Filip Jicha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka čast gledateljima. Obje momčadi su se stalno raspitivale kako su gledatelji. Kad smo čuli da je stabilno, raspoloženje među dečkima je bilo dobro. Od srca joj želimo brz oporavak.”

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo